Koncert Elene Medić u Valjevskoj Gimnaziji

U utorak 30. januara, s početkom u 18.30 časova, jedna od najtalentovanijih flautistkinja valjevske muzičke škole Elena Medić, učenica 5. razreda OMŠ u klasi prof. Mine Radić, uz klavirsku saradnju prof. Ane Pejović, održaće solistički koncert u svečanoj sali Valjevske Gimnazije.

Elenin koncert je deo programa obeležavanja školske slave Sveti Sava u Gimnaziji, a trinaestogodišnja devojčica iza koje je pet održanih solističkih koncerta i na desetine nagrada osvojenih na republičkim i međunarodnim takmičenjima, svakako jeste jedan od najsvetlijih primera koje je prisustvo svetosavske filozofije u valjevskom školstvu moglo da izrodi.

Elena će u Gimnaziji, valjevskoj publici izvesti vrlo raznoliku i dinamičnu muziku oživljenu u delima Telemana, Luj Gana, Vinčija, Doplera i Honegera. Solistički koncert Elene Medić je istovremeno i prva najava predstojećeg jubilarnog 20. festivala “Međunarodni susreti flautista – Tahir Kulenović” zahvaljujući kojem, pune dve decenije uoči proleća, Valjevo postaje balkanska prestonica umetnosti na flauti.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.