Koncert “Svet u sobi” Tamare Jokić

Talentovana mlada Valjevka Tamara Jokić, koja se već godinu dana usavršava za džez i tradicionalno pevanje na prestižnom Berkli univerzitetu u Americi, održaće koncert “Svet u sobi” u holu Centra za kulturu sutra, 22. jula, od 21 sat.

Tamara je po obrazovanju lingvistkinja, završila je studije španskog i portugalskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali je muzika oduvek bila njena velika ljubav. Ali, ne svaka vrsta muzike, već ona koja se peva sa puno emocija, strasti, tuge, života… Fado, flamenko, bosanova, džez, etno i sefardska muzika bliske su duši, osjećajima, željama, a Tamara upravo peva iz duše u kojoj je, činui se, oduvek nosila takvu muziku, peva je publici koja ne ostaje imuna na njen neosporni talenat, harizmu i naravno glas.

Tamara Jokić (foto: Miroslav jeremić, izvor Facebook)

Raznovrsnim repertoarom iz različitih krajeva sveta, svojim glasom i uz podršku virtuoznog benda, koga čine njene kolege koje se školuju na Berkliju i u Beču: Nikola Milenković – gitara, Petar Krstajić – bas i Predrag Milutinović – bubnjevi, Tamara će predstaviti bogatu muziku Mediterana. Putovanjem kroz Španiju, Portugal, Bliski istok i naše prostore, publika će na koncertu “Svet u sobi” imati priliku da čuje i oseti nasleđe ovih bogatih kultura.

Tamara kaže da uvek ima najveću tremu kad nastupa u Valjevu, jer prema rodnom gradu oseća  najveću odgovornost. Ona će sutra uveče pevati na nekoliko jezika, tako će pored numera na maternjem, pevati i pesme na makedonskom, španskom, portugalskom, hebrejskom i Ladino jeziku, jeziku sefardskih jevreja. Ulaz na koncert je besplatan.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.