Najnovije vesti

“Konfuzna stanja” predstavljena u Biblioteci

Nova zbirka pesama autorke Danijele Bogojević “Konfuzna stanja” predstavljena je krajem maja u čitaonici valjevske Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”. Reč je o trećoj pesničkoj zbirki Danijele Bogojević, koja je objavljena 2018. godine u izdanju beogradske “Prosvete”.

Sa promocije pesničke zbirke “Konfuzna stanja” Danijele Bogojević

O pesničkom glasu autorke, nadahnuto je govorio dr Vladimir B. Perić, književni kritičar i urednik časopisa “Koraci” iz Kragujevca, koji je bio i recezent knjige.

“Rizomsko pesništvo Danijele Bogojević grana se spotano, pupi nepredvidljivo, razlistava se poliritmično i rascvetava iznenada, omogućavajući kritičarski progovor na najrazličitijim mogućim mestima, bilo da se ona tiču tela, ženskog pre svega, introvertnih prostora psihe, fenomenologije pesničkog stvaranja, životnih prepreka i sputanosti, zarobljavajućeg faktora vremena ili dijalektike muško-ženskih odnosa… Konfuzna stanja zovu svoje čitaoce da preurede mentalne prostore intime, psihe i da promišljanjem i suvislošću obremene svoje bivstvovanje u ovoj, isuviše ubrzanoj i raspadajućoj egzistenciji”, kazao je dr Vladimir B. Perić kao recezent pesničke zbirke “Konfuzna stanja” Danijele Bogojević.

Razgovor sa pesnikinjom i kritičarem o inspiraciji, o ulozi i mestu poezije u književnosti, ali i u svakodnevnom životu, vodio je Ivan Bazrđan. Pesme je kazivala autorka, a brojna publika sa uživanjem pratila program.

Sa promocije pesničke zbirke “Konfuzna stanja” Danijele Bogojević

Danijela Bogojvić rođena je 8.novembra 1979. godineu Valjevu. Završila je Engleski jezik i knjićevnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radi kao profesor engleskog jezika u Tehničkoj školi u Valjevu. Piše poeziju i prozu. Bavi se prevodilačkim radom. U njenom prevodu sa engleskog jezika je publikovano više knjiga. Pre pesničke zbirke “Konfuzna stanja”, objavila je knjige “Pokreti u senci ptice” (1997) i “Neustrašiva Kirka” (2005), koje su takođe zbirke pesama. Dobitnica je književnih nagrada “Rade Tomić” (Knjaževac, 2002) i “Srpsko pero” (Jagodina, 2014). Prevođena na slovenački, poljski, engleski, makedonski… Član je Udruženja književnika Srbije.

.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.