Koronavirus: Kad se zatvaraju škole?

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će podneti ostavku u Kriznom štabu za suzbijanje COVID-19 Vlade Srbije u slučaju da se mere protiv širenje korona virusa ne poštuju, odnosno ako se škole u Srbiji sada zatvore, na primer, na dve nedelje.

Predrag Kon

Izvor: youtube print screen

Kon je gostujući na TV Prva rekao da “misli da je odluka (o zatvaranju škola) već doneta” i da se tek očekuje veći broj obolelih u Srbiji. On je objasnio da je protiv zatvaranja škola na nekoliko nedelja zato što bi se u suprotnom deca na nastavu vratila u trenutku kada se očekuje da epidemija bude na vrhuncu. Prema njegovim rečima, ukoliko se pojavi 20 zaraženih dnevno podržava odluku da se zatvore škole na šest nedelja.

Kon je dodao da je mera za koju se on lično zalaže zatvaranje obrazovnih institucija do kraja školske godine, nakon čega bi trebalo organizovati letnju školu i nadoknadu nastave. On je istakao da će se epidemija nastaviti i pored dolaska lepog vremena i da sunce virus neće ubiti, kako se prvobitno mislilo.

Međutim, ono što Kon tvrdi sa toplim vremenom situacija će biti malo bolja nego u zemljama gde stiže zima. U Republici Srbiji je do 8 časova 14. marta 2020. godine registrovanoukupno 41 potvrđen slučaj COVID 19.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.