Krivične prijave za više lica zbog prevare i falsifikovanja isprava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu valjevskog Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv ridesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se sumnjiči da je, lažnim prikazivanjem činjenica o svojoj finansijskoj situaciji i kreditnoj sposobnosti, u toku februara i marta 2017. godine zahtevao i dobio četiri kredita kod više poslovnih banaka, u ukupnom iznosu od 5.672.500 dinara. Nakon dobijanja kredita i podizanja novca sa tekućih računa banaka on je, kako se sumnja, napustio teritoriju Srbije, a poslovne banke na ime duga oštetio za 6.480.925 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu valjevskog Osnovnog javnog tužilaštva takođe podneli krivičnu prijavu i protiv pet osoba iz Valjeva, od kojih je jedna žena, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanja isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su četvorica osumnjičenih, od 2016. do 2018. godine, u najvećem broju slučajeva od 51-godišnje žene, nabavljali falsifikovane diplome po ceni od 350 do 400 evra po diplomi, koje su potom koristili za zaposlenje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.