Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu valjevskog Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv ridesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se sumnjiči da je, lažnim prikazivanjem činjenica o svojoj finansijskoj situaciji i kreditnoj sposobnosti, u toku februara i marta 2017. godine zahtevao i dobio četiri kredita kod više poslovnih banaka, u ukupnom iznosu od 5.672.500 dinara. Nakon dobijanja kredita i podizanja novca sa tekućih računa banaka on je, kako se sumnja, napustio teritoriju Srbije, a poslovne banke na ime duga oštetio za 6.480.925 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu valjevskog Osnovnog javnog tužilaštva takođe podneli krivičnu prijavu i protiv pet osoba iz Valjeva, od kojih je jedna žena, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanja isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su četvorica osumnjičenih, od 2016. do 2018. godine, u najvećem broju slučajeva od 51-godišnje žene, nabavljali falsifikovane diplome po ceni od 350 do 400 evra po diplomi, koje su potom koristili za zaposlenje.