Lajkovački đaci generacije i vukovci

U Gradskoj kući Lajkovac na Vidovdan je upriličen tradicionalni prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i vukovcima. Najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika Obrad Milutinović. Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige.

Lajkovac-djaciGeneracije

Đak generacije Srednje škole „17. septembar“ i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, vukovac je i Jovan Teofilović. Đak generacije OŠ „Mile Dubljević“ je Nikolina Pantić, osim nje vukovci su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić. Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević. Učenica VI razreda ove škole Teodora Bajić nagrađena je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i plasman na Republičko takmičenje iz matematike.

Predsednik opštine Andrija Živković je najboljim učenicima poručio:

„Učenici koji su danas dobili nagrade i priznanja su na dostojan način reprezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac, na šta smo veoma ponosni. Nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole. Danas smo u razgovoru izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine.“

Interesantno je da su deca iz Lajkovca đaci generacije u nekoliko škola u Valjevu i Beogradu. Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Nepričave, a Tehničke škole Valjevo Sanja Jelenić, takođe iz Nepričave. Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Valjevske gimnazije je Lajkovčanka Jana Jovanović, koja je do sedmog razreda pohađala OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu. Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.