Lajkovčani za Dan opštine dobili zatvoreni bazen!

Lajkovac je proslavio juče Dan opštine otvaranjem plivačkog bazena, a prvi put su dodeljena i opštinska godišnja priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama. Dan opštine Lajkovac obeležava se u znak sećanja na prolazak prvog voza kroz Lajkovac 16. septembra 1908. godine i početak razvoja ove varošice. Presecanjem vrpce bazen su otvorile odbojkašice “Železničara”, a prve su zaplivale članice Sportskog kluba za sinhrono plivanje “TENT” iz Obrenovca.

Lajkovac-bazen-3

Zatvoren bazen u Lajkovcu / Foto: Opština Lajkovac

Reč je o objektu površine 2.000 metara kvadratnih, sa velikim bazenom dimenzija 33 sa 25 metara i dečjim bazenom od 25 sa 8 metara, s svim neophodnim pratećim sadržajima. Njime će upravljati Lajkovačka Ustanova za sport i omladinu, koja rukovodi i Halom sportova u Lajkovcu, tamošnjim teniskim terenima i stadionima fudbalskih klubova “Železničar” i “Zadrugar”. Zajedno sa otvorenim odbojkaškim, košarkaškim i mini pič terenima, ovaj deo Lajkovca predstavlja pravi sportsko-rekreativni centar.

Predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković je na svečanoj akademiji, održanoj ispred novog kapitalnog objekta, rekao da se za samo godinu dana u Lajkovcu već treći put otvaraju objekti koji su postali simbol ove male opštine.

“Prošlog 16. septembra otvorili smo potpuno rekonstruisanu zgradu OŠ “Mile Dubljević” u Bajevcu, u aprilu ove godine potpuno rekonstruisanu srednju školu “17. septembar”, uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije i podršku predsednika Aleksandra Vučića, i danas, posle nekoliko kamena temeljaca krajem 20. i početkom 21. veka, konačno pružamo priliku građanima Lajkovca i kolubarskog kraja da čitave godine koriste bazen u Lajkovcu. Lajkovac je poslednjih godina postao sinonim za odbojku, uz prelepu sportsku halu otvorenu 2015. godine, tako da se nadam da će i ovaj objekat iznedriti nove šampione. Ne zaboravite da je u sportu najvažniji timski rad, bez kojeg nema rezultata, tako da čestitam svim saradnicima i svima vama koji ste verovali u ovaj projekat”, kazao je predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković.

Lajkovac-bazen-10

Andrija Živković, predesnik Opštine Lajkovac na svečanosti povodom Dana opštine Lajkovac ispred novoizgrađenog objekta sa bazenom / Foto: Opština Lajkovac

Predsednik susedne Opštine Ub, Darko Glišić, poželeo je opštinskom rukovodstvu i Lajkovčanima da i dalje prave objekte koji podižu standard i kvalitet života građana, kao što su škole i bazen.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Darko Štefanek rekao je da je izuzetno pohvalno da je Lajkovac dobio izvanredan zatvoreni bazen, kao i sve druge infrastrukturne projekte koje je realizovalo opštinsko rukovodstvo.

POVELJE I PLAKETE ISTAKUTIM POJEDINCIMA I ORGANIZACIJAMA

Skupštinskom odlukom, a na predlog komisije, prvi put u istoriji Opštine Lajkovac dodeljene su povelje i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama.

Lajkovac-bazen-8

Svečana akademija povodom Dana opštine Lajkovac / Foto: Opština Lajkovac

Povelja za izuzetan doprinos razvoju srpske književnosti i afirmaciji Lajkovca u zemlji i inostranstvu pripala je književniku Radovanu Belom Markoviću.

Lajkovac-bazen-7

Radovan Beli Marković i Andrija Živkoviće / Foto: Opština Lajkovac

Plaketa i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara dodeljena je KOVID ambulanti Doma zdravlja Lajkovac za značajan doprinos preventivnom lečenju i zaštiti zdravlja stanovništva opštine Lajkovac.

Lajkovac-bazen-5

Plaketa i novčana nagrada za KOVID ambulantu Doma zdravlja Lajkovac / Foto: Opština Lajkovac

Plakete u različitim oblastima pripale su i Odbojkaškom klubu “Železničar” za izuzetne rezultate i afirmaciju Lajkovca u oblasti sporta, Crvenom krstu Lajkovac za izuzetne humanitarne akcije, preduzeću “Agro-Tara” za humanost i društveno odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici, posthumno sportskom radniku Obrenu Radovanoviću iz Strmova za značajan doprinos unapređenju uslova za razvoj sporta, i Ivani Milošević, učenici četvrte godine Valjevske gimnazije za postignute rezultate tokom školovanja.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Ilić, direktor srpskog ogranka kineske kompanije “Šandong” Čang Sjusjian, direktor za proizvodnju uglja RB “Kolubara” Milan Mišković, odbornici SO Lajkovac, članovi Opštinskog veća, predstavnici Opštinske uprave, republičkih i opštinskih javnih ustanova i preduzeća.

U umetničkom programu učestvovale su članice pevačke etno grupe ” iz Valjeva i muzički trio “Amorozo”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.