Lekovi za multiplu sklerozu od sada dostupni u valjevskoj bolnici

Republički fond za zdravstveno osiguranje omogućio je da se nastavak terapije za osigurana lica obolela od multiple skleroze, koja se već leče lekovima Copaxone, Remurel, Rebif i Avonex, može sprovoditi u najbližoj zdravstvenoj ustanovi, koja ima službu Neurologije, a shodno adresi prebivališta osiguranog lica.

RFZO-1“Do sada je ove lekove bilo moguće primati samo u četiri univerzitetska klinička centra, a sada će za osiguranike valjevske Filijale to biti omogućeno u Opštoj bolnici Valjevo. Cilj je da lekovi budu što dostupniji, odnosno da osiguranici ne moraju više da putuju da bi ih preuzeli”, navodi Milan Vilotić, v.d. direktora Filijale RFZO u Valjevu, u saopštenju za javnost.

Navedene lekove koristi 26 osiguranika sa područja ovdašnje Filijale.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.