Linijski park u Mionici, posle pešačkih staza, klupa i dečijeg igrališta dobija modernu rasvetu

Nova mionička atrakcija, linijski park uz reku Ribnicu, čija je izgradnja počela prošle godine, dobiće i novu, modernu rasvetu. Uz pešačku stazu dugu pola kilometra, biće postavljeno 26 novih kandelabra. Radovi, vredni tri miliona dinara, biće zravršeni do kraja juna, a linijski park je već sada omiljeno šetalište Mioničana.

Opstina-Mionica-Јанковић-обилази-радове

Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković i istakao značaj linijskog parka za decu.

Opstina-Mionica-Јанковић-са-радницима

– Uspeli smo da u centru varoši napravimo zeleni kutak i igralište za decu. Iz dana u dan ulepšavamo linijski park. Ovaj prostor je ranije bio nepravedno zanemaren. Povremeno se pretvarao i u divlje deponije. Od neuređenog mesta uspeli smo da napravimo park i šetalište. Očekuje nas i dodatno ozelenjavanje parka u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Mionica će imati glavno gradsko šetalište pored reke, poput velikih gradova – rekao je Janković.

Opstina-Mionica-Радови-на-постављању-расвете-у-линијскм-парку

Radove na izgradnji linijskog parka krajem prošle godine otvorila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a lokalna samouprava i Ministarstvo zaštite životne sredine opredelili su 16,7 miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Dečije igralište veće od 370 kvadrata, zelene površine s drvećem, moderno šetalište široko tri metra su već deo linijskog parka. Dodatno ozelenjavanje i rasveta doprineće da park dobije još lepši izgled i postane mesto za odmor i rekreaciju svih Mioničana i turista.

Opstina-Mionica-Радови-на-постављању-расвете

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.