Lokalni front: Kratak rok za prijavu štete nije u skladu sa zakonom

Udruženje građana Lokalni front smatra da kratak rok za prijavu štete od olujnog vetra, koji je gradska vlast dala  građanima, nije u skladu sa zakonom. Ovo Udruženje izdalo je saopštenje za javnost u kojem se između ostalog kaže da je dana 12. decembra na zvaničnom sajtu Grada, a potom i u nekim medijima, izdato obaveštenje u kojem se kaže da građani štete nastale od olujnog vetra u noći između nedelje i ponedeljka mogu prijaviti na šalteru pisarnice Grada Valjeva, kao i na telefone Odseka za vanredne situacije i poslove odbrane.

“U ovoj “informaciji”, međutim, navedeno je da se nastale štete mogu prijaviti najkasnije do petka, 15. decembra, i da se prijave štete podnete posle ovog roka neće uzimati u obzir. Ovaj deo obaveštenja Gradske uprave grubo krši prava oštećenih građana, jer rok za podnošenje prijava o nastaloj šteti propisuje “Zakon o obnovi nakon elementarne i druge nepogode” iz 2015. godine i taj rok iznosi najmanje 15, a najviše 60 dana od dana objavljivanja poziva za podnošenje prijava”, ističe su u saopštenju Lokalnog fronta.

Članovi ovog udruženja naveli su da shvataju pokušaj Gradske uprave da na svaki način ograniči broj podnetih prijava o nastalim štetama, kao i da ne shvataju nameru da se uštede u budžetu ostvare na račun građana davanjem
netačnih informacija.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.