Mađioničar Marko u Pinokiju

Danas je Kreativnu radionicu Pinokio posetio neobičan gospodin. Čuli ste sigurno za one ljude koji imaju dar da druge zabave, da izmame osmehe i aplauze a stvore fantastično dobru atmosferu, trenutke koji su ne-za-bo-rav-ni!
Nečiji tata vozi kamion, avion, a ovaj gospodin ceo svoj život uvežbava trikove. Voli da zabavlja decu i prezentuje im magične trikove! Da, da… Kod nas je gostovao mađioničar, sa zvučnim umetničkim imenom – mađioničar Maroko!
Priredio je, kako sam šaljivo kaže, malo čudan program ali svakako zabavan! Čudan jer je magija koju izvodi za mnoge neshvatljiva, ali on je veliki poznavalac i tajne magičnih trikova želeo je da podeli sa decom. Mnogi mađioničari koriste opšte prihvaćene reči za izvođenje magije ćiri-bu, ćiri-ba, abrakadabra, hokus-pokus i slično ali naš Maroko ima svoju čarobnu rečenicu:“1, 2, 3… čudo nek’ se dogodi!“
Istina, tako se zbilo, nakon izgovorenih reči magija se odvijala pred očima ushicenih i oduševljenih, naših Pinokijevaca iz mladje vaspitne grupe, starije vaspitne grupe i IJ predškolske grupe PU „Milica Nozica“, . Gospodin Maroko koristio je raznovrsne rekvizite kojima je sprovodio magiju u delo. Raznobojne marame, karte, cilindri, čaše, flaše, kocke, kese, naočare, kanapi, kutije, knjige, šeširi… Ma nema čega sve tu nije bilo! I naravno neizostavni čarobni štapić jer, svi znamo, tako se magija stvara! Madjionicar Maroko je u toku izvođenja trikova tražio pomoć asistenata: deca, vaspitači, osoblje iz Kreativne radionice Pinokio, svi su imali priliku da budu odabrani i direktno sa madjionicarem da izvode trikove i da svedoče o izuzetnosti mađioničarskog dara. Javno je otkrivena tajna izvođenja trika sa 3 kanapa različitih boja! Pa ko je mogao posumnjati da magnet ima tako veliku ulogu u izvođenju magije? Deca su se odusevila finalnom tačkom u kojoj se magično pojavio divan, beli zec čika Coka. Aplauz se orio, opšte veselje među prisutnima je zavladalo. Ceo prikazan program imao je izražen pedagoški pravac i sproveden edukativni momenat, to je bilo pravo mađioničarstvo primereno deci. Kako je sve to izgledalo ovog 10. maja 2018. godine, pogledajte u našem foto albumu.
Imate ekstremno magični pozdrav iz Kreativne radionice Pinokio!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.