Majkl Devenport i ambasadori zemalja EU u poseti Valjevu

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ambasadori Belgije, Danske, Hrvatske, Kipra i Slovačke, kao i predstavnici ambasada Češke i Nemačke, posetiće Valjevo u četvrtak, 15. septembra 2016. godine i obići projekte koje finansira Evropska unija.

Nakon sastanka sa predstavnicima grada Valjeva, evropski ambasadori prisustvovaće i predstavljanju nastavka programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji. Oni će, potom, obići nasip na reci Kolubari koja će biti obuhvaćena projektom regulacije rečnih korita, posetiti Medicinsku školu „Dr Miša Pantić“ obnovljenu sredstvima iz Fonda solidarnosti EU, a zatim prisustvovati predaji police “EUTEKA – EU u tvojoj biblioteci” gradskoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“.

Evropska unija će u narednom periodu finansirati uređenje tokova reka Kolubare, Obnice i Jablanice kroz obnovu i izgradnju zaštitnih utvrda na obalama kako bi se sprečile buduće katastrofe.

eu

Nakon poplava koje su Valjevo zadesile 2014. godine, Evropska unija je za projekte obnove i prevencije u ovom gradu izdvojila gotovo osam miliona evra. Zahvaljujući podršci iz IPA fondova i Fonda solidarnosti, u Valjevu su izgrađene 23 kuće, a obnovljeno je 20 oštećenih domaćinstava. Pomoć je dobilo i oko 1.150 poljoprivrednika, kako bi mogli da obnove proizvodnju, dok je 25 malih preduzeća dobilo podršku za obnovu poslovanja. Rekonstruisane su Medicinska škola i zdravstvena ambulanta u selu Divci, a izgrađen je i potpuno nov most na reci Obnici. 

Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.