Maratonac za Ginisa stiže u Valjevo!

Valjevci imaju priliku da u subotu 15. oktobra dočekaju maratonca Gorana Nikolića u njegovom neverovatnom podvigu, nastojanju da postavi novi Ginisov rekord! Goran Nikolić se početkom septembra odvažio na ekstremni sportski poduhvat – da istrči 55 punih maratona za 55 uzastopnih dana, uprkos urođenoj neizlečivoj očnoj mani usled koje vidi svega 5% na jedno oko.

Goranov dolazak u Valjevo očekuje se u subotu, 15. oktobra između 11 i 12 sati. Ciljna kapija će biti postavljena u Karađorđevoj ulici ispred Gradskog trga. Gorana će prilikom prolaska kroz cilj pratiti mladi valjevski atletičari, učenici valjevskih škola i rekreativci koji mu se budu pridružili na ulasku u Valjevo iz pravca Užica.

Valjevo

Goran Nikolić i njegov tim započeli su 3. septembra veliki poduhvat – obaranje svetskog rekorda u trčanju uzastopnih maratona. Goran svaki dan trči po jednu maratonsku trku od grada do grada u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Goran je do sada prošao kroz Topolu, Mladenovac, Obrenovac, Sremsku Mitrovicu, Rumu, Novi Sad, Bačku Palanku, Kulu, Sombor, Bačku Topolu, Suboticu, Sentu, Kikindu, Zrenjanin, Pančevo, Staru Pazovu, Zemun, Beograd, Veliko Gradište, Požarevac, Smederevo, Kragujevac, Jagodinu, Ćupriju, Zaječar, Bor, Niš, Pirot, Vranje, Leskovac, Aleksinac, Prokuplje, Kruševac, Kraljevo, Čačak, a u Valjevo stiže nakon Užica.

Valjevo

Poduhvat je zvanično prijavljen Ginisu i ono što je najznačajnije u vezi trke je to da sportista sa velikim stepenom invaliditeta ima ambiciju da postavi novi svetski rekord čiji je aktuelni vlasnik potpuno zdrav sportista iz Japana (53 maratona za 53 dana). Pokrovitelj akcije je Rotari distrikt 2483 koji obuhvata rotari klubove iz Srbije i Crne Gore, medju njima i Rotari klub Valjevo koji je domaćin Goranu Nikoliću i njegovom timu u subotu 15. oktobra kada ovaj sjajni čovek i sportista stiže u Valjevo.

Ovaj izuzetan zadatak ovaj hrabri i humani maratonac postavio je sebi radi animiranja javnosti i pozivanja fondacija, finansijskaih organizacja, privrednih subjekata, institucija i pojedinaca da pomognu u nabavljanju sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom (kolica za košarku, zvučne lopte, golovi za goalball, hand bike, pikado za slabovide).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.