Medicinska sestra Milica Perinčić prva doplivala do Časnog bogojaveljenskog krsta

Nakon prošlogodišnje pauze, ovog 19. januara Berkovoj brani, na reci Gradac danas je održano tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Ove godine učestvovalo je 50 takmičara, a prva do Časnog krsta doplivala je 33-godišnja Milica Perinčić, medicinska sestra iz Valjeva.

Plivanje za Časni bogoavljenski krst na reci Gradac u Valjevu (foto: Dragan Krunić)

U grupi od 50 učesnika, bilo je iskusnih plivača i ljubitelja reke Gradac, zatim devet učenika valjevske Tehničke škole sa svojim profesorom, kao i dve učesnice: Radica Munjić, koja je 2016. godine prva doplivala do Časnog krsta i ovogodišnja pobednica Milica Periničić, debitantkinja na ovoj duhovnoj kulturnoj manifestaciji.

Milica Perinčić (33) prva do Časnog bogojavljenskog krsta (foto: Dragan Krunić)

”Ove godine sam odlučila da plivam u ime Boga, za svoju porodicu, za svog brata. Nisam se spremala, ovo je prvi put da učestvujem. Jednostavno volja i vera u Boga.”, rekla je uzbuđeno Milica Perinčić, zaposlena u službi anestezije Opšte bolnice Valjevo.

Plivanje za Časni bogoavljenski krst na reci Gradac u Valjevu (foto: Dragan Krunić)

Plivanje za Časni bogoavljenski krst na reci Gradac u Valjevu (foto: Dragan Krunić)

Nakon Liturgije održane u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, koji je prethodio plivanju za Časni bogojavljenski krst, veliki broj Valjevaca priključio se Litiji do Berkove brane na reci Gradac. Protonamesnik Filip Jakovljević, arhijerejski zamenik vladike valjevskog g. Milutina, sa bratstvom i pripadnicima Vojske Srbije spustio je krst u vodu, a u isto vreme pušteni su beli golubovi.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.