Medicinsko selo sutra u Leskovicama

Tradicionalna preventivna zdravstvena akcija „Medicinsko selo“, dvanaesta po redu, održaće se u subotu 27. maja od 8 do 13 sati u Donjim Leskovicama, brdskom zabačenom selu na području grada Valjeva.

Većina medicinskih ekipa biće smeštena u osnovnoj školi, dok će ginekolog i Transfuzija biti u ambulanti. Planirano je da u akciji učestvuje oko 60 medicinskih radnika, od čega će biti skoro 30 lekara različitih specijalnosti iz Doma zdravlja i Opšte bolnice: opšte medicine, pedijatar, kardiolog, hirurg, očni i ORL, psihijatar, stomatolog itd.

Specijalisti će raditi ultrazvuk ambdomena i štitne žlezde, Patronažna služba rezultate glikemije, holesterola i triglecerida, dežuraće ekipa Hitne pomoći, dok će dve ekipe Službe za kućnu negu i lečenje obilaziti nepokretne bolesnike. Ekipa Zavoda za javno zdravlje primaće uzorke vode domaćinstava za analizu.

KZN Med. selo Leskovice

Konferencija za medije u Domu zdravlja povodom održavanja “Medicinskog sela”

Donjim Leskovicama gravitira oko 1000 stanovnika Gornjeg i Donjeg Taora, Lelića, Sušice i Bogatića. Glavni organizator je Dom zdravlja, uz pomoć lokalne samouprave, Opšte bolnice Apotekarske ustanove, Zavoda za javno zdravlje, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta. Prvo „Medicinsko selo“ održano je 1998. godine u Miličinici, a poslednje prošle godine u Valjevskoj Kamenici. Naredno će biti 25. juna u Brankovini.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.