Medicinsko selo u Pričeviću

Na inicijativu Mesne zajednice Pričević i JP „Agrorazvoj valjevske doline“, kao organizatora manifestacije „Ovčarska izložba“, u nedelju 15. oktobra Dom zdravlja će organizovati „Medicinsko selo“. Pregledi će biti obavljani u zgradama škole od 8 do 13 časova. Učestvovaće tri ekipe lekar-sestra iz Doma zdravlja, Patronažna služba će proveravati nivo šećera i holesterola u krvi, ekipe Službe za kućnu negu i lečenje obilaziće nepokretne bolesnike, a dežuraće i ekipa Hitne pomoći. Meštanima i poseticima manifestacije na raspolaganju će iz Opšte bolnice biti internista-kardiolog (uključujući EKG pregled po potrebi), otorinolaringolog i specijalista nuklearne medicine, koji će raditi ultrazvuk ambdomena, štitne žlezde i dojke.

Valjevo

U nedelju se Dom zdravlja Valjevo uključuje i u akciju besplatnih preventivnih pregleda za građane, koja se sprovodi na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Ovoga puta će to biti besplatni ginekološki pregledi u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, od 8 do 16 časova. Akcija važi i za žene bez overene zdravstvene knjižice, dovoljno je poneti neku ličnu ispravu radi identifikacije. Prethodnog dana, u subotu, Dom zdravlja nastavlja svoju redovnu akciju besplatnih sistematskih pregleda za kolektive. Na redu je druga grupa zaposlenih iz OŠ „Desanka Maksimović“ iz Novog naselja, čime će ukupno biti pregledano oko 30 zainteresovanih iz ove škole.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.