Među Srbima koji ratuju u Ukrajini i dva Valjevca

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je objavila prve podatke o Srbima u Vagnaru, ruskoj plaćeničkoj vojsci koja ratuje u Donbasu, piše Blic.

Kako se u daljem tekstu navodi objavljena su imena šestorice Srba i najavljeno je da je to samo početak. Od te šestorice dvojica su Valjevci. To su A.M. (25), rodom iz Valjeva, D.M. (49) iz Šapca, D.L. (38) iz Tuzle (BiH), Z.P. (26) iz Valjeva, N.S. (44) iz Doboja (BiH) i D.S. (37) iz Banovića (BiH). Prema rečima Ukrajinskog ambasadora u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič , u Donbasu ratuje oko 300 Srba.

“Meni kao ambasadoru je veoma žao da takav veliki broj Srba ratuje protiv Ukrajinaca koji vama nisu ništa loše nikad učinili. Ipak ne verujem da čak i ovaj broj reprezentuje čitav srpski narod”, rekao je ambasador a prenosi list Blic.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.