METALAC ANGAŽOVAO ČARLSA MENINGA, NIKOLA STEFANOVIĆ OSTAJE U VALJEVU

Metalac je doveo još jednog Amerikanca za sledeću sezonu. U pitanju je bek Čarls Mening (23 godine, 193 cm) koji dolazi sa univerziteta Južna Alabama i kome je ovo prvi evropski angažman. U sezoni 2021-22, Mening je odigrao 31 utakmicu za popularne “Jaguare” ostvarivši prosečno 15.4 poena, 3.8 skokova, 3.6 asistencija i 42.7% uspešnosti u šutu iz igre tokom 30.8 minuta provedenih na parketu. Na poziciji pleja, valjevski prvoligaš je ranije angažovao Džordena Dafija, takođe američkog igrača koji je prošlu sezonu igrao u Slovačkoj.

CARLS-MENING

Iako je po završetku sezone Nikola Stefanović (23 godine, 201 cm) odlučio da napusti Metalac posle četiri provedene godine u Valjevu, došlo je do preokreta i popularni “Riki” je ponovo među svojima potpisavši ugovor na 1+1 sezonu. Stefanović je navodno trebao da nastavi karijeru u Slogi iz Kraljeva, svom matičnom klubu, ali su se stvari u međuvremenu promenile i on je doneo odluku da prihvati ponudu Metalca. Stefanović je prošle sezone odigrao 30 utakmica u KLS sa prosekom od 5.5 poena, 3.4 skoka, 66% za dva, 25.3% za tri tokom prosečnih 21.7 minuta igre.

NIKOLA-STEFANOVIC

Trener Branislav Ratkovica trenutno raspolaže sa sledećim igračima; Bajić, Dafi, Janković, Teofilović, Mening, Islamović, Durmo, Ilić, Simanić i Stefanović. Ostaje da se dovede jedan kvalitetan centar a ko će to biti, saznaće se uskoro. Pripreme Metalca sa novu sezonu počinju 15. avgusta.

Na fotografijama su Čarls Mening i Nikola Stefanović.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply