METALAC ELIMINISAO VOJVODINU IZ KUPA SRBIJE-SLEDEĆI PROTIVNIK RADNIČKI IZ KRAGUJEVCA

Samo dva dana nakon poraza Metalca od Vojvodine u prvenstvenoj utakmici, odigran je meč istih rivala u drugom stepenu Kupa KSS u kome su Valjevci vratili milo za drago “lalama”, savladavši ih rezultatom 79-73 (23-19, 25-25, 13-20, 18-9). U sledećem kolu Kupa, Metalac bi trebalo da bude domaćin Radničkom iz Kragujevca 12. januara.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-9Ekipa Branislava Ratkovice je večeras pokazala sasvim drugo lice u odnosu na subotnji duel iako je nastupila bez centra Ćućovića, koji je napustio Valjevo i pleja Mijajlovića, koji je ceo meč presedeo na klupi. Valjevci su pružili daleko agresivniju igru u odbrani i precizniju u napadu odigravši koncentrisano u završnici kada su Marjanovićevim trojkama i Žižićevim polaganjem od rezultata 66-67 (32. minut) stigli do vođstva od 74-67 u 37. minutu. Tada je i definitivno utrt put ka pobedi koju je sa linije bacanja overio večeras vrlo požrtvovani i borbeni Pavić nakon čvrste odbrane domaćina i izuzetne kontrole defanzivnog skoka u trenucima odluke.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-8Odlučni da se iskupe za poraz u KLS, domaći igrači su odvažno otvorili večerašnju utakmicu i poenima Stivensona poveli sa 9-4 i 11-6. Gosti su parirali preko Beslaća ali je Metalac, agresivnom odbranom i boljim skokom uspeo da u samoj završnici prvog kvartala povede 23-17 dozvolivši Nilu da sa zvukom sirene pogodi za dva i smanji na 23-19.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-7Poenima Veljkovića, Marjanovića i večeras odličnog Pajovića, Metalac je održavao vođstvo do 17. minuta kada je Beslać sa linije slobodnih bacanja doveo Vojvodinu u vođstvo (29-30). Domaćin nije dozvolio ekipi Miroslava Nikolića da preuzme kontrolu utakmice već je koristio greške Vojvodine i preko Pavića ponovo poveo 40-34. Ambiciozni Rakićević je odgovorio za 42-37 ali se u finišu ovog dela igre Metalac odlepio na 48-41 zahvaljujući poenima Pavića, Marjanovića i Žižića.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-6Vojvodina je krenula vrlo agresivno u nastavku, domaćin je ušao u seriju grešaka, tri minuta nije pogodio dok su Bjelica, Beslać i Vučević bili precizni za vođstvo Novosađana od 48-56. Ovo nije obeshrabrilo Valjevce koji su poenima Stivensona, Veljkovića, Žižića a pre svega hladnokrvnog junoše Pajovića, uspeli da se vrate u 28. minutu (60-60).

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-5Poslednji kvartal je po običaju bio najuzbudljiviji a otvorio ga je Pajović dalekometnim hicem za 64-64, Bjelica je odgovario svojom trojkom za 64-67 da bi potom Bajić pogodio i smanjio na 66-67. Metalac u završnici nije grešio a dobra odbrana, precizni Bajić kao i smireni Pavić su Valjevcima doneli pobedu koja će im osim plasmana u sledeću rundu Kupa, takođe dosta značiti na podizanju samopouzdanja pred odlučujuće mečeve u KLS.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-4Feđa Pajović je bio najefikasniji u Metalcu sa 17 poena (2 od 2 za dva, 3 od 6 za tri i 4 od 5 sa linije bacanja), Stivenson je upisao 14 poena, Pavić je dodao 12 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte (indeks uspešnosti 26), Marjanović je postigao 11 poena, Žižić 8 itd. Valjevci su nadskočili rivala (43-36) i bili precizniji u šutu za dva (48%-42%) i tri (40%-27%).

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-3Beslać je kod gostiju postigao 20 poena i 9 skokova, Bjelica je dodao 16, Rakićević 13 itd.

Valjevo-sport-Kosarka-Metalac-МЕТ-ВОЈ13-1Prvenstvo u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije se nastavlja 8. januara kad Metalac igra protiv Dinamika u Beogradu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.