METALAC NE DA PRVO MESTO-POBEĐENA JAGODINA U VALJEVU

Rukometaši ORK Metalca su u 20. kolu Prve lige Zapad kao domaćini pobedili Jagodinu rezultatom 30-23 (14-8) pokazavši da su zaboravili kiks iz Aleksandrovca i da i dalje slove kao najveći kandidati za plasman u viši rang takmičenja. Mada četa Dragana Ćaćića nije mogla da računa na rovitog prvog golmana Obradovića, veteran Simeunović je sjajno obavio posao, skinuo desetak “zicera” gostiju i na kraju zasluženo bio proglašen igračem utakmice.

МЕТ-ЈАГ4

Valjevci su dobro počeli, u svom stilu su poveli 3-1 i 5-2 ali su propustili da materijalizuju odlične odbrane Simeunovića promašivši nekoliko sigurnih napada tako da su gosti golom Tasića uspeli da izjednače na 5-5 u 15. minutu. Usledio je tajmaut valjevskog trenera i vrlo brzo je domaćin povratio svoju igru baziranu na jakoj odbrani i strpljivom napadu. Milinković, Trikić i Mandić su bili efikasni i na semaforu je u 19. minutu bilo 8-5. Ovo je bio uvod u sjajno odigranu završnicu prvog poluvremena sa Mandićem i Markom Ćaćićem kao glavnim protagonistima produktivne igre u napadu koja je domaćinu donela +6.

МЕТ-ЈАГ2

U nastavku Metalac nije ispuštao prednost, probudio se Nedeljković koji u prvom delu nije bio na svom nivou. Zahvaljujući njegovim kontrama Valjevci su u 38, minutu imali vođstvo 19-12 a golovi Branislava Trikića su bili uvertira za pobedu pošto je na semaforu u 44. minutu stajalo 22-13.

МЕТ-ЈАГ1

Visoko vođstvo i sigurni Simeunović na golu su omogućili treneru Metalca da u završnici da novu priliku juniorima od kojih je najbolji utisak ostavio Milovanović sa lepim pogotkom iz daljine. Na kraju je Metalac zabeležio šesnaesti prvenstveni trijumf posle koga i dalje drži prvo mesto sa 33 boda ispred Mačve iz Bogatića koja ima dva manje i Zlatara koji ima 30 bodova.

МЕТ-ЈАГ3

U idućem kolu Valjevci igraju u gostima protiv drugog tima Radničkog iz Kragujevca.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 50. Sudije Dragana Jakovljević i Danijela Kovačević Sando (obe iz Čačka). Isključenja ORK Metalac 3, Jagodina 5. Sedmerci ORK Metalac 4(2), Jagodina 3(3).

ORK METALAC: Stokić 1, Antonijević 1, Grujičić 3, Mandić 4, Nedeljković 5, Milovanović 1, Trikić 5, Nedić 2, Milinković 4, Marko Ćaćić 4.

JAGODINA: N.Jovanović 2, Đ.Jovanović 1, Tasić 4, Matić 6, Popović 1, Aleksić 1, Stojanović 3, Radosavljević 2, Hadžić 1, Milošević 2.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.