METALAC PAO U KRAGUJEVCU POSLE KONFUZNE ZAVRŠNICE

Metalac je sinoć u 14. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije u Kragujevcu doživeo treći uzastopni a ukupno osmi prvenstveni poraz izgubivši od Radničkog 72-78 (15-24, 21-18, 20-15, 16-21). U utakmici u kojoj su gosti imali čak 24 izgubljene lopte, presudilo je sjajno šutersko veče domaćeg beka Filipa Dumića ali i konfuzno odigrana završnica Valjevaca.

STIVENSONNa početku poslednjeg kvartala su Kragujevčani u ciglo jednom minutu trojkama Dumića i Mitrovića i poenima prvog sa linije slobodnih bacanja, došli do solidnog kapitala (56-65) koji im je garantovao relativno mirnu završnicu. Metalac se preko agilnog Stivensona i njegovih uspešnih akcija jedan na jedan, na 2 minuta i 43 sekunde pre kraja vratio u igru a poen Žižića iz slobodnih bacanja za izjednačenje 20 sekundi kasnije (70-70) probudio je nadu gostiju u eventualni uspeh u dvorani “Jezero”. Sumnjiv faul u napadu Stivensonu nakon toga, slabo postavljena odbrana Valjevaca i ulaz Mitrovića iza bloka omogućio je Radničkom da ponovo povede da bi loš pas Mijajlovića u reket domaćeg tima kao i trojka visokog Ilića na minut i 3 sekunde pre kraja domaćinu odškrinuli vrata pobede (70-75).

Stefanović je posle asistencije Mijajlovića za trenutak dodao malo neizvesnosti (72-75 na 58 sekundi) ali da su problemi u igri Metalca mnogo ozbiljniji nego što se čini, pokazala je završnica koju je ekipa Branislava Ratkovice odigrala konfuzno. Aranitović je promašio sledeći napad, Kragujevčani preko Dumića sa penala dolaze do pobedničke prednosti (72-77) na 20 sekundi pre kraja, Metalac ne uspeva da za pet sekundi izvede loptu sa strane i to je bio kraj.

Inače, domaćin je bio znatno bolji u prvoj četvrtini u kojoj je veteran Raško Katić lako izlazio na kraj sa Ćućovićem koji nije uspevao da ga zaustavi. Uz pomoć preciznog Dumića, centar Kragujevčana je bio glavni kreator solidnog vođstva Radničkog u ovom periodu (15-24). Angažovanijom igrom u na početku drugog kvartala, Metalac je anulirao vođstvo domaćina i u 13. minutu poveo 25-24. Problemi sa izgubljenim loptama Valjevaca su opet omogućili Radničkom da u kasnijem toku utakmice vodi sa 3-7 poena razlike ali su gosti u završnici treće četvrtine poenima Pavića sa linije bacanja opet za kratko imali minimalnu prednost (56-55).

Kuriozitet meča u Kragujevcu je da je Metalac bio superiorniji u skoku (38-27), imao bolji procenat realizacije za dva poena (55%-48%) i približno sličnu efikasnost u šutu iza linije 6.75 ali i pet pogođenih trojki manje od Radničkog. Naravno, domaćin je pogađao uvek kada je bilo potrebno obilno iskoristivši brojne prodate lopte Metalca.

Dumić je sa 26 poena bio najefikasniji igrač Radničkog (4 od 7 za tri, 3 od 4 za dva i 8 od 8 sa linije bacanja), Mitrović je dodao 19 poena (4 od 7 za tri), Đerasimović je upisao 12 poena, Ilić 9 itd. U Metalcu, Stivenson je postigao 13 poena, Mijajlović 12, Aranitović 11, Žižić 10, Stefanović 8 poena itd.
Sledećeg vikenda na programu je poslednje kolo prvog dela prvenstva, Metalac čeka ljutog rivala OKK Beograd. Valjevci više nemaju prava na grešku na svom terenu ali su poslednje igre pokazale da nešto treba menjati na vreme da sutra ne bi bilo kasno.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.