METALAC U PRVOM KOLU KLS DOČEKUJE ZDRAVLJE IZ LESKOVCA

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije, prošle nedelje su izvučeni redni brojevi ekipa za takmičarsku sezonu 2022-23 u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Kompletiran je takmičarski sistem po Bergerovoj šemi a redni brojevi ekipa su: 1 Dunav, 2 OKK Beograd, 3 Mladost, 4 Vršac, 5 Novi Pazar, 6 Zlatibor, 7 Sloga, 8 Metalac, 9 Zdravlje, 10 Čačak 94, 11 Kolubara, 12 Tamiš, 13 Vojvodina, 14 Sloboda, 15 Dinamik i 16 Spartak.

-ЗДР61

Prvenstvo počinje 1. oktobra kada će Metalac ugostiti leskovačko Zdravlje. Valjevci u 2. kolu igraju protiv Čačka 94 u gostima, zatim u Halu sportova dolazi Kolubara iz Lazarevca da bi potom četa Branislava Ratkovice putovala u Pančevo na noge Tamišu itd. Ostali parovi u prvom kolu su Dunav-Spartak, OKK Beograd-Dinamik, Mladost-Sloboda, Vršac-Vojvodina, Novi Pazar-Tamiš, Zlatibor-Kolubara i Sloga-Čačak 94.

Najbolje plasirane ekipe na kraju idu u ABA2 ligu ali i sa ostalim srpskim klubovima iz ABA1, ako ne bude nekih izuzetaka, treba da igraju Super ligu Srbije. Iz KLS ispadaju dve ekipe ali taj broj će zavisiti opet od plasmana naših klubova u obe ABA lige.

Takođe se saznaje da će Metalac svoju prvu trening utakmicu odigrati u subotu 27.avgusta u Valjevu protiv ekipe Lazarevca.

Na fotografiji je duel Bajića i Blekvela sa prošlosezonske utakmice između Metalca i Zdravlja u Valjevu 28. novembra 2021. godine.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.