MIHAILO POČEK PREDSTAVIO SVOJU KNJIGU “DVOKORAK – MOJA PRIČA O KOŠARCI”

U prepunoj svečanoj sali Valjevske Gimnazije, u subotu uveče je predstavljena knjiga Mihaila Počeka “Dvokorak – Moja priča o košarci”. Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji košarkaškog kluba Metalac, prvi igrač koji je u Valjevo doneo reprezentativne medalje sa međunarodnih takmičenja , u svoje vreme veliki talenat na prostorima bivše države a kasnije trener i predsednik valjevskog prvoligaša, Poček je u svojoj knjizi napravio osvrt na svoju karijeru, eksploziju košarke u Jugoslaviji posle SP u Ljubljani, veliki uticaj Luke Stančića na njegov razvoj pomenuvši brojne asove ovog sporta koji su obeležili najzlatniju epohu basketa u SFRJ. Posebnim stilom, koji se provlači kroz celu knjigu, Mihailo Poček je iz svog ugla objasnio fenomen jugoslovenske škole košarke, tehnologiju napornog rada i treninga preko koje se stizalo do uspeha i svoje utiske za vreme igranja za Metalac i juniorske selekcije “plavih” tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Promociji su prisustvovala mnoga poznata imena srpske košarke kao što su legendarni Dragan Kićanović, nepogrešivi čačanski košgeter Radmilo Mišović, slavni trener Duško Vujošević, nekadašnji kapiten Metalca i sjajni strelac Branko Kovačević, bivši igrači Metalca Vojislav Kecojević, Ivan Đorđević, Slobodan Ivković, Marjan Đurić, Dragi Pantović, Milan Jerinić, Živan Pantić, Zoran Nikolić, Igor Đuković, Stefan Živanović, Luka Anđušić i drugi, bivši igrači Partizana Slaviša Koprivica, Vlada Dragutinović i Goran Ristanović, nezaboravni tehniko Metalca iz slavnih dana Rajko Marković, odlični plej Sloge i Počekov ispisnik Žikica Jaćović itd.

Takođe su bili prisutni Počekovi prijatelji iz Slovenije, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, bivši rukometaš Metalca i Metaloplastike Vojislav Andrić, profesor doktor Boško Đukanović i mnogi drugi.

Pocek8

Pored autora koji je objasnio motive da objavi ovu interesantnu knjigu, govorili su takođe Branko Kovačević, Dragan Kićanović, Duško Vujošević i Vojislav Andrić.

Pocek7

Lepo veče prožeto emocijama i sećanjem na jedno drugo vreme, vreme velikog zanosa i entuzijazma i ogromne popularnosti košarkaškog sporta.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.