“Miholjski susreti sela” u Popučkama

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i podršku Grada Valjeva, u okviru manifestacije ”Miholjski susreti sela”, u nedelju, 16. juna 2024. godine, na stadionu Fudbalskog kluba ”Polet” u Popučkama, biće održana manifestacija ”Popučanski narodni festival”. Inače, manifestacija se održava drugu godinu zaredom održava u ovom valjevskom selu.

IMG-be550101998909480b8d78b0c76d59f7-V

Program je osmišljen kao celodnevni niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti, u periodu od 10 do 18 časova. Zanimljivost ”Popučanskog narodnog festivala” predstavlja mogućnost učešća publike u samom programu manifestacije.

Kako najavljuju organizatori, manifestaciju će u 10 časova otvoriti turnir u malom fudbalu, a sledi i nadmetanje kulinara u pripremi gulaša i jela po izboru – Gastro fest.

Na velikoj sceni u 12 sati nastupiće folklorni ansambli i horovi. Gosti festivala moći će da se oprobaju i u ”Kafanskim igrama” – domine, tablić, šah i pikado.

Najmlađe posetioce i ove godine očekuje maskembal, čiji je početak planiran za 14 časova. Uz maskembalsku šetnju svih učesnika i zabavu uz animatore, biće izabrana najlepša maska festivala, najoriginalnija, najbolja grupna maska, te najbolje maskirani najmlađi učesnik.

IMG-f1f4acf139a48d5b8b0d8b3bb5131df9-V

I ovogodišnji ”Popučanski narodni festival” imaće svog harambašu. Početak nadmetanja za ovu laskavu titiulu planiran je za 16 časova, a poneće je onaj koji bude najveštiji u disciplinama bacanje kamena s ramena, skoku u dalj, navlačenju klipka, obaranju ruku, nadvlačenju konopca (ekipa od šest učesnika). Program će voditi prošlogodišnji pobednik – harambaša Zoran Božović.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada palnirana je za 18 časova, nakon čega sledi muzičko-zabavni program.

”Miholjski susreti sela” su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije, koji se u saradnji sa gradovima i opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. Učešće u organizaciji manifestacije ove godine uzelo je 113 lokalnih samouprava, među kojima je i grad Valjevo, uz čiju podršku meštani Popučaka organizuju ovaj događaj.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply