“Milovan Glišić” i dalje u staroj školi

Nakon mini jesenjeg raspusta učenici Osnovne škole “Milovan Glišić” u Valjevu vratili su se danas u svoje školske klupe u starom objektu, iako je najavljivano da će nastava u novoj školskoj zgradi na Brđanima početi posle obeležavanja Dana primirja.

Objekat nove Šeste škole u Valjevu (foto: Valjevska posla)

Podsećamo, krajem letnjeg raspusta obavljene su kontrole od strane nadležnih komisija iz prestonice i, usmeno je rečeno, da novi objekat dobija dozvolu. Do momenta objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovor da li je neophodna dokumentacija stigla u Lokalnu samoupravu Grada Valjeva.

Prema rečima direktorke Osnovne škole Milovan Glišić iz Valjeva, Nataše Badovinac, oni su u septembru obavestili svoje učenike i njihove roditelje da nastavu počinju u staroj zgradi, kao i da će ih blagovremeno obavestiti o prelasku u novi objekat.

“Ovih par dana kratkog, da kažem, raspusta, ništa neće promeniti. U toku su radovi na kotlarnici u novoj zgradi i, koliko znam, to uskoro treba da bude završeno. Ali, mi smo samo korisnik te investicije, odnosno novog školskog objekta. Činjenica je da nas očekuju bolji uslovi i bolja opremljenost u novoj zgradi. Zato je nama u interesu da se preselimo što pre, ali uvek je bolje da sve bude završeno do kraja i da se onda preselimo”, kaže za Valjevska posla direktorka Šeste škole Nataša Badinovac.

OŠ “Milovan Glišić” Valjevo (izvor: www.mglisicva.edu.rs)

Do tog momenta, i u staroj školskoj zgradi, učenici i nastavni kolektiv OŠ “Milovan Glišić” ostvaruju planirano. U okviru Dečje nedelje organizovali su veoma uspešan, izuzetno posećen školski program, pod nazivom “Porodična kvizijada”, kada velika dvorana Centra za kulturu biva puna razdragane dece. Istovremeno, u skladu sa planom Ministarstva prosvete, pripremaju se za uvođenje Elektronskog dnevnika. Tim povodom, krajem meseca će dva nastavnika ove valjevske osnovne škole pohađati obuku.

“U svakom slučaju, naši učenici i njihovi roditelji znaju da mi radimo bez ikakvih teškoća u staroj zgradi. Kada bude momenat preseljenja, oni će biti na vreme informisani”, zaključuje Nataša Badovinac, direktorka OŠ “Milovan Glišić”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.