Ministar Lončar: “U narednim nedeljama promena rukovodstva valjevske bolnice”

Prilikom obilaska kompletno rekonstruisane zgrade Doma zdravlja u Valjevu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, između ostalog, istakao da je zadovoljan radom valjevskog Doma zdravlja za vreme pandemije, ali ne i radom valjevske bolnice. Kao glavni razlog tog nezadovoljstva, ministar Lončar je istakao “neodlučnost” rukovodstva Opšte bolnice, koje i posle dve godine od dobijanja značajnih sredstava iz državnog bužeta nije otpočelo projekat rekonstrukcije zgrade te zdravstvene ustanove. S tim u vezi, kako je najavio Lončar, u narednim nedeljama očekuje se promena u vrhu Opšte bolnice Valjevo.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja / Foto: Dom zdravlja Valjevo

“Oni već godinama ne mogu da se odluče koju vrstu rekonstrukcije žele da urade u valjevskoj bolnici. A, radi se o desetinama miliona evra koji su izdvojeni iz budžeta Republike Srbije, dakle od građana. Mi ćemo doći u situaciju da plaćamo penale projektantima, jer se oni nisu dogovorili … Toliko smo bolnica uradili i izgradili, napravili smo nove bolnice za 4 meseca, a ovde u Valjevu ne mogu da se dogovore dve godine da li žele rekonstrukciju postojeće ili izgradnju nove zgradu, ili da objekte vežu pasarelama, a desetine miliona evra su izdvojeni i te pare čekaju spremne. Meni to nije u redu”, istakao je ministar Zlatibor Lončar.

On je kazao da se postavaljanje novog rukovodstva bolnice očekuje u narednim nedeljama i da je to jedino rešenje u ovoj situaciji.

“Radi se o nedeljama, jer jednostavno nemamo dovoljno vremena. Previše je vremena izgubljeno, a moramo da ulazimo u nove cikluse. Namenjen novac za rekonstrukciju valjevske bolnice neće propasti, ali ne može ni doveka da stoji, jer javljaju se druge bolnice sa projektima”, naglasio je Lončar.

Ministar zdravlja je još kazao da će novi direktor Opšte bolnice ujedno biti i direktor Zdravstvenog centra, kome pripada i Dom zdravlja. Kako je istakao, Dom zdravlja će, kao i bolnica, imati svoju autonomiju i zasebnog direktora. Prema njegovim rečima, novina je što će direktor Dom zdravlja i direktor Opšte bolnice morati tesno da sarađuju, jer će morati da razmenjuju radnike.

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.