Ministar Nedimović posetio JP “Kolubara”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je JP “Kolubara” Valjevo, koje upravlja regionalnim višenamenskim hidrosistemom “Stubo-Rovni”.

Prilikom posete, ministar Nedimović je u komandnoj zgradi brane i hidroakumulacije “Stubo-Rovni” održao sastanak sa predstavnicima Grada Valjeva – gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, zamenikom predsednika Skupštine Mihailom Milutinovićem, v.d. direktora JP “Kolubara” Zoranom Mitrovićem i saradnicima. Ministar Nedimović imao je priliku da se uveri u stepen izgrađenosti i značaj čitavog sistema “Stubo-Rovni”, koji bi po završetku snabdevao vodom oko 250.000 hiljada stanovnika na području 6 opština.

Prilikom posete, ministar je obišao i radove na objektima koji se trenutno grade, a finansiraju se sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Tom prilikom konstantovan je značajan napredak u realizaciji investicija i radova koji vode ka konačnom završetku sistema “Stubo-Rovni” kao najvažnije investicije Kolubarskog okruga.

Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem na sistemu “Stubo-Rovni”, radovima koji su u toku i planovima čija se realizacija očekuje u narednom periodu. Tom prilikom je rekao da će Vlada Republike Srbije i nadležno ministarstvo i u buduće podržavati sve aktivnosti koje su vezane za završetak celokupnog projekta.

Izgradnja projekta “Stubo-Rovni” počela je 1989. godine. Do sada je izgrađeno oko 80% sistema, a u ovoj godini pokrenut je novi investicioni ciklus koji vodi ka konačnom završetku sistema.

JP “Kolubara”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.