Mionica: Elektronska prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Neven“

Građani opštine Mionica će uskoro moći potpuno besplatano i bez kompikovane papirne dokumentacije da prijave decu za upis u predškolsku ustanovu ,,Neven“. Usluga je besplatna i obavlja se bez odlaska na šalter.

Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Roditelj više neće morati da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već će prijavu moći da obavi elektronski na Portalu eUprava. Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave dete u predškolsku ustanovu.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. U ovom trenutku je u toku implementacija ove usluge u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Izvor: https://www.mionica.rs/

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.