Mionica otpočinje kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obeležava 25. novembra, Opština Mionica otpočinje kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. U Mionici će tokom 16 dana kampanje biti organizovane tribine, predavanja, radionice, panel diskusije, filmske projekcije i pozorišne predstave sa tematikom ljudskih prava.

Foto: mionica.rs

Kroz glumački performans veličanja ljubavi i blagostanja u porodici i zajednici, prvog dana kampanje 25. novmebra u popodnevnim satima, most na reci Ribnici, sa kojeg je vojvoda Živojin Mišić svojim govorom podigao moral sprpskoj vojsci u Velekom ratu, svetleće narandžastom bojom koja je simbol kampanje. U pozadini događaja je priča o odnosu vojvode Mišića i njegove supruge Lujze Mišić, koji je u to vreme bio primer ljubavi, razumevanja i tolerancije. Vojvoda Mišić  je u najtežim vremenima dokazao, da je bio i više nego heroj prema svojoj porodici, dobar suprug i dobar otac.

Foto: mionica.rs

Polaganjem venca na spomen obeležje na ribničkom mostu, Mionica će odati počast hrabrim sinovima, supruzima i očevima Prvog svetskog rata, koji su svoje živote dali za blagostanje u Srbiji.

Kasni ete večeri, u Biblioteci “Milovan Glišić” prigodnim programom “Poetskom rečju stop nasilju nad ženama” Mionica će ukazati na značaj buđenja svesti građanstva vezano za temu kampanje.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.