Mioničke staze omiljene biciklistima, četvrti put zaredom nadmeće se 130 takmičara iz celog sveta

Mionica je i ove godine dočekala više od 130 biciklista iz celog sveta. Po četvrti put za redom, Mioničani su domaćini Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja se ovog septembra održava po 61. put.

-трка-у-Мионици-1

Ceremonijalni start etape u Mionici, simbolično je otvorio predsednik opštine Mionica, Boban Janković.

-Za Mionicu je značajno četvrti put za redom biti domaćin Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i Biciklističkim savezom Srbije koju potvrđuje dobra organizacija ovog svetskog događaja. Sportski događaji ovoga ranga imaju veliku ulogu u promociji jednog mesta, a naša opština zaista ima čime da se pohvali. Svakodnevno radimo kako bismo poboljšali kvalitet života naših stanovnika i učinili ovo mesto primamljivim za boravak turista-izjavio je Janković, koji je svim učesnicima poželeo uspešnu trku.

-општине-Мионица-Бобан-Јанковић-отвара-етапу-трке-Кроз-Србију-у-Мионици

Ovogodišnja trka „Kroz Srbiju“ startovala je u Požarevcu, dok će se biciklisti takmičiti i u Mionici, Prijepolju i Čačku, koji su i gradovi domaćini biciklističkog sportskog događaja.

-Opština Mionica ulaže u sport. U rekonstrukciju sportske hale, sportskih terena, teretane na otvorenom izdvojili smo više od 127 miliona dinara. Za najmlađe se organizuju besplatne škole plivanja, korektivna gimnastika i brojni drugi programi koji imaju za cilj da našu decu usmere ka sportu i zdravom načinu života-rekao je Janković.

-трка-у-Мионици-3

Biciklisti se takmiče u 22 ekipe, a ukupno će preći 620 kilometara do cilja, koji je ove godine u Čačku .

Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, gradova domaćina i sponzora.

-трка-у-Мионици-2

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.