Mionički srednjoškolci pokazali odlično znanje na takmičenjima

Mionički srednjoškolci ostvarili su značajne uspehe na republičkim takmičenjima iz oblasti turzima, kuvarstva, ali i postigli vidljive rezultate u oblasti sporta, marketinga, ekologije.

Лазар Прокић

Lazar Prokić (treća godina, smer kuvarstvo) zauzeo je 6. mesto od ukupno 24 škole koje su učestvovale na republičkom takmičenju iz kuvarstva, održanom u Loznici, uz pomoć mentora profesora Nebojše Pešovića.

Učenici treće godine, smera turistički tehničar: Boris Stanković, Milica Stanković, Ognjen Babić osvojili su drugo mesto i putovanje u Trebinje na republičkom takmičenju u rešavanju studije slučaja pod zadatkom „Moj grad prestonica kulutre 2025@ u organizaciji Univerziteta Singidunum, a uz pomoć mentorke profesorke Katarine Beljić. Na istom takmičenju, učenici četvrte godine smera turistički tehničar: Nataša Živković, Tamara Vujičić, Jelena Jelić zauzele su treće mesto i osvojile trodnevni aranžman u Vrnjačkoj banji, uz podršku profesorke mentorke Marije Milosavljević.

Пројекат Ко смо ми

Mionički srednjoškolci pokazali su odlično znanje iz ekologije i sa projektom „Ko smo mi – kompostiranje otpada“ osvojili drugo mesto na takmičenju „Budi ekoinfluenser u svom kraju“ koje organizuje Univerzitet Singidunum. Zahvaljujući ovom plasmanu učenice prve godine smera ekonomski tehničar Jovana Jelić i Milica Živanović i učenik druge godine smera turistički tehničar Vladimir Nikolić, a uz podršku mentorke profesorka Aleksandre Jagodić osvojili su nagradno putovanje u Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo.

Стратегија дигиталног маркетинга

A na takmičenju u rešavanju studije slučaja „Strategija digitalnog marketinga“ učenice četvrte godine smera turistički tehničar: Đurđa Rakić, Anđela Stevanović i Ivana Milutinović osvojile su 6. mesto od 17 učesnika uz podršku profesorke mentorke Ivane Milovanović.

Спортске игре младих, победници

A ekipa Srednje škole „Mionica“ koju čine učenici prve godine smera ekonomski tehničar: Uroš Stojić, Aleksa Živković, Strahinja Jelić, Saša Gajić, Lazar Bajić i učenici prve godine smera konobar: Nikola Stepanović i Đorđe Milić osvojil su prvo mesto na takmičenju Sportske igre mladih u Mionici i plasirali se u naredni krug koji će biti održan u Kraljevu.

Мој град престоница културе

– Čestitam našim srednjoškolcima i profesorima na postignutim rezultatima. Ovakav uspeh je dokaz da imamo vrednu i talentovanu decu u koju treba da ulažemo. Na nama je da im, zajedno sa porodicama, budemo podrška u njihovom daljem usavršavanju. Trudimo se da im na sve načine obezbedimo što bolje uslove za njihovo obrazovanje. Srednju školu smo, uz podršku Vlade Republike Srbije, u potpunosti renovirali i opremili, a svake godine nastojimo da je modernizujemo – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije u prethodne dve godine u ovoj školi kompletno su opremljeni amfiteatar i školska biblioteka u vrednosti od 1,1 milion dinara.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.