MLADI TENISER IZ VALJEVA OSVOJIO SREBRO NA TURNIRU U SPLITU

U Splitu je svečano zatvorena 26. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tokom prethodnih meseci gotovo 250 000 dečaka i devojčica učestvovalo je na više stotina turnira u sve tri zemlje učesnice Igara – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

mladi-teniser

Tradicionalno, Split je bio domaćin najboljim SIMOVCIMA, koji su se prethodnih pet dana takmičili u 10 sportskih disciplina. U Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih kažu da su ponosni na sportske rezultate koje su postigla deca iz Srbije, ali da je još veći uspeh što su deca i ovoga puta pokazala ono najvrednije – fair play, toleranciju, poštovanje protivnika i što su shvatila misiju Igara – spajanje dece regiona, tako da su slobodno vreme provodili družeći se vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pored novih prijateljstava i nezaboravnih uspomena, SIMOVCI u Srbiju donose i medalje. Među onima koji su se popeli na pobedničko postolje je i Mihailo Branković iz Valjeva koji je na turniru u tenisu osvojio srebrnu medalju.

Mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Mina Kapor, pobednica turnira u tenisu, izjavila je:

– Drago mi je što sam i ove godine u bila u Splitu i što sam opravdala prošlogodišnji uspeh i osvojila zlatnu medalju. Bilo mi je jako lepo, organizacija je bila odlična, sjajno smo se družili i uživali na plažama koje su prelepe. Imam i nove drugarice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nadam se da ću i sa njima ostati u kontaktu, kao sa devojkama koje sam upoznala prošle godine. Volela bih da se i sledeće godine vidimo u Splitu.

Svoje utiske prenela je i Maša Bojat iz ekipe „Alo Požega“ koja je osvojila zlatnu medalju u basketu
3×3:

– Presrećne smo što smo bile deo Međunarodne završnice, Split je predivan, uživale smo u svakom trenutku. Drago mi je što smo pokazale da iako smo bile na terenu rivali, već kad su se utakmice završile, pravile smo planove sa devojkama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako ćemo provesti poslednji dan u Splitu. Nadam se da ćemo uspeti i sledeće godine da dođemo, a ono što je sigurno odavde nosimo najlepše uspomene koje ćemo pamtiti celog života.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je:

– Zajedno kao jedan tim uspeli smo da pokažemo da deca najlakše nalaze zajednički jezik. Prezadovoljni smo kad pogledamosve ono što smo uradili tokom sezone koja je iza nas i evo na najlepši način smo je završili ovde u Splitu gde su dominirali fair play i prijateljstvo. Čestitam svoj deci na postignutim uspesima. Deci Srbije veliko hvala što su sve nas iz tima Srbije, svojim ponašanjem i uspesima učinili ponosnim. Veliku zahvalnost što ova najlepša sportska priča traje i što je za decu sve besplatno dugujemo našim sponzorima i gradovima prijateljima Igara.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić i ovoga puta je istakao da su mu kada dođe završnica osećanja pomešana:

– Žao mi je što smo stigli do kraja sezone, a opet sam srećan i ponosan na ono što Sportske igre mladih rade za decu iz sve tri zemlje. Puno mi je srce kad u razgovoru sa njima čujem da su stekli nove prijatelje, da žele ponovo doći u Split. Zato, kraj ove sezone za sve nas u timu znači da odmah moramo krenuti sa pripremom sledeće i da uz podršku Vlada sve tri zemlje i naših sponzora, deci regiona i dalje pružimo mogućnost da se druže, bave sportom i šire toleranciju i fair play.

Svečanom zatvaranju Igara prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković, zamenik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić, većnica grada Niša Marija Randjelović i pomoćnik predsednika opštine Arilje Nebojša Kaljević.

Program svečanog zatvaranja održan je na splitskoj Rivi. Poklon svim SIMOVCIMA bio je koncert Luke Nižetića.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.