Mladi valjevski socijalisti priključili se akciji Biblioteke “Najmanje jedna”

Članovi Socijalističke omladine Valjeva priključili su se akciji solidarnosti pod nazivom „Najmanje jedna“, koju organizuje ovdašnja Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“. Za svaku kupljenu knjigu u okviru ove akcije, seoske školske biblioteke dobiće na poklon od Udruženja profesionalnih izdavača Srbije primerak istog naslova.

Omladinci GrO SPS Valjevo odlučili su da sa kupovinom četrdesetak knjiga daju svoj skoroman doprinos uvećanju fonda biblioteka u školama seoskog područija.

„Znamo da akcija nosi naziv „Najmanje jedna“, ali smo mi danas odlučili da kupimo najmanje 40 knjiga po svom izboru, u nadi da će naslovi koje smo izabrali koristiti seoskim bibliotekama i njenim korisnicima. Trudili smo se da izaberemo knjige iz različitih segmenata, tako da se među tih 40 naslova nalaze i dečje i istorijske knjige, posebno one koje se bave istorijom srpskog naroda, kao i knjige iz raznih stručnih oblasti“, kazala je Jovana Krstić obraćajući se u ime Socijalističke omladine Valjeva.

Ona je istakla da je ova akcija valjevske Biblioteke korisna i višestruko značajna, ne samo za seoske biblioteke, već i za sve građane.

„Znamo da živimo u eri savremenih tehnologija i da sve većom upotrebom kompjutera, tableta i mobilnih telefona postoji strah da knjiga bude stavljena u drugi plan. Ova akcija je dokaz da je knjiga i dalje „moderna“ i veoma važna za sve nas mlade koji svakodnevno koristimo savremene tehnologije“, istakla je Jovana Krstić.

Mladi valjevski socijalisti zahvalili su se ovom prilikom Matičnoj biblioteci našeg grada na gostoprimstvu, poželeli sve najbolje u daljem radu i organizaciji mnoštva podjednako uspešnih aktivnosti, saopšteno je iz GrO SPS Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.