MLADOST IZ ČAČKA POBEDNIK TREĆEG “VALJEVSKOG OMNI KUPA”

Finalnom utakmicom između Valjevskog i Mladosti iz Čačka završen je 3. “Valjevski Omni Kup” za mlađe pionire rođene 2011., odnosno 2012. godine. Trijumfovali su Čačani rezultatom 63-36 i tako osvojili pehar “Luke Stančića”. Odlična propaganda igre između dva obruča, puna sala Omni Centra, pravi košarkaški ambijent i veliki entuzijazam dece i trenera koji rade sa njima. Srbija zaista nema razloga da brine za budućnost ovog sporta jer ima puno talenata, deca vole košarku a da li će svoj talenat pretočiti u igrački kvalitet zavisi od velikog broja faktora koji odlučuju o tome.

ФИНАЛЕ7

Mladost je pokazala veliki kvalitet a posebno se istakao Pavle Gavrilović, izuzetno nadaren dečak koji je praktično sam pobedio domaći Valjevski. Bodreni od svojih navijača, dečaci Valjevskog su imali veliku želju da osvoje trofej ali su naspram sebe imali veoma jak sastav iz Čačka. Čini se da su Marković, Vujić, Ćirić i ostali prosto izgoreli jer su promašili 29 slobodnih bacanja. Mladost je odmah na startu povela ostvarivši visoku prednost od 26-13 ali je Valjevski, nošen podrškom sa tribina, uspeo da priđe na 30-26. Čačanski dečaci su u nastavku zaigrali čvrsto u odbrani, Gavrilović je nemilice punio koš Valjevaca tako da je na semaforu ubrzo stajalo 46-29 kad je sve bilo gotovo. Naravno, visokom porazu Valjevskog je doprinelo veoma slabo izvođenje slobodnih bacanja.

U utakmici za 3. mesto Velika Kikinda je savladala OKK Užice rezultatom 55-49 posle velikog preokreta Kikinđana koji su nadoknadili minus od 15 poena i velikom borbenošću su na kraju zabeležili pobedu. U ekipi Velike Kikinde se istakao Miloš Stanić.

Peto mesto je osvojio Rudar iz Lazarevca koji je bio bolji od Veleža iz Nevesinja a u duelu za sedmu poziciju novosadski Cubi je nadigrao Šampion iz Užica.

Pobednički pehar je kapitenu Mladosti, Gavriloviću predala Ana Tadić, ćerka nekadašnjeg košarkaša Metalca Bojana Tadića, koja igra za mađarsku ekipu DVTK Hun iz Miškolca koja se takmiči u Evroligi, i takođe brani boje reprezenatacije Francuske. Pored toga, ona je Gavriloviću uručila i trofej za najboljeg igrača turnira. KK Valjevskom je pripao pehar za osvojeno drugo mesto koga je Igor Đuković uručio kapitenu Vukašinu Markoviću.

U najbolju petorku turnira su ušli Pavle Gavrilović (Mladost), Vidoje Vujić (Valjevski), Andrija Ivković (Velež), Petar Topalović (OKK Užice) i Miloš Stanić (Velika Kikinda).

Foto galerija:

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.