Muzikom do svetlosti

Muzikom do svetlosti naziv je koncerta koji će u ponedeljak, 03. decembra, od 18 sati, u Velikoj sali Centra za kulturu Valjevo održati profesori valjevske Muzičke škole “Živorad Grbić” – violinistkinja Angelina Novaković, pijanistkinja Andrijana Božić i klarinetista Andrija Mirković.
Muzička škola"Živorad Grbić"
Kamerni trio prirediće koncert “Muzikom do svetlosti” zahvaljujući saradnji sa ovdašnjim Centrom za kulturu i Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih, a uz podršku Grada Valjevo.
Vođeni saosećanjima, kao i željom da doprinesu podizanju svesti u svojoj lokalnoj sredini, autori projekta nastoje da u kulturne tokove grada ukljuće slepe i slabovide sugrađane. Za početak, članovi udruženja slepih i slabovidih osoba biće učesnici panel diskusije planirane tokom radionice koja će se održati 03. decembra,  od 11 časova, u holu Centra za kulturu, potom će biti gosti na večernjem koncertu, rekao je Andrija Mirković, jedan od inicijatora projekta “Muzikom do svetlosti”.
“Svo troje smo prilikom gostovanja i usavršavanja u inostranstvu sarađivali i svirali sa slabovodim i slepim osobama. Otuda ideja za ovaj projekat. Za početak naredne godine, u februaru ili martu, planiramo i donatorski koncert kako bismo konkretnije pomogli, jer smo videli u koliko skromnim uslovima radi Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih u Valjevu”, ističe Andrija Mirković.
Muzička škola"Živorad Grbić"
Na koncertu “Muzikom do svetlosti” u ponedeljak, 03. decembra, od 18 sati, u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo na programu su dela Svita za violinu, klarinet i klavir Darijusa Mia, Melodija Čajkovskog, Rumunske igre Bele Bartoka, Tema sa varijacijama broj 1 Ante Grgina, kao i Šestakovičevih Pet komada.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.