Najnovije vesti

Na filmskom festivalu u Trebinju značajno mesto pripada Valjevcima

U Trebinju se  od 27.07.- 02.08.2019. održava se sedmi Festival mediteranskog i evropskog filma, na kome  značajno  mesto pripada stvaraocima iz Valjeva.

Za  film “ Pijavice”, koji je prikazan na festivalu,   scenari je  napisao naš Dušan Spasojević, u filmu “Momčilo” , posvećen najmladjem  junaku iz Velikog rata Momčilu Gavriću, izvršni producent  je Petar Stanojlović (reditelj po vokaciji)  dok je direktor ovog filma naša sugradjanka Biljana Milovanović. Ostalo je da sačekamo kraj festival pa da vidimo da li će nam iz Trebinja doneti I neko od proznanja.

Trebinje

Ovogodišnji naziv festivala je “ U sazveždju platana”.

Na tri scene,  Letna scena Doma mladih Trebinje, Letna scena Kulturnog centra Trebinje i Terasa hotela “Leotar”  prikazuju se filmovi iz Srbije, BiH, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije, Turske, Izraela, Libana.  Festival ce zatvoriti film “Teslin narod” u srpsko-američkoj produkciji.

Trebinje

Savet festivala je odlučio da ovogodišnji lauerati budu Anica Dobra i Irfan Mensur kojima  će biti  dodeljen  “ Zlatni  platan” .

Organizatori festivala  su Tangram centar, Alpe Adria i Mediteran centar  pod pokroviteljstvom  grada Trebinja, Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Ovo je jedinstvena projekat koji u oblasti kulture povezuje narode  sa obe strane Drine  sa regionom Mediterana.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.