Nagrada “Haiku sveta” uručena Dejanu Bogojeviću

Valjevski književnik Dejan Bogojević dobitnik je nagrade za najbolju pesmu na 1. Međunarodnom  konkursu “Haiku seveta”, koja mu je uručena u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini.

Dejan Bogojević sa književnikom Miljurkom Vukadinovićem, član žirija iz Srbije ( s leva na desno)

Prvi internacionani konkurs za haiku godine raspisan je okviru književnog festivala “Srpsko pero”, koji se održava u Jagodini, a o njegovoj uspešnosti govori učešće više od 300 haiku pesnika iz 31 države sa 5 kontinenata. Bogojevićev je proglašen najboljim na ovom konkursu za koji su se sa svojom haiku poezijom prijavili pesnici iz SAD, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Indije, Japana, Vijetnama, Nepala, Rusije, Gane, Francuske, Nemačke, Grčke, Belgije, Austrije, Letonije, Portugala, Italije, Holandije, Španije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hratske, Crne Gore, BiH i Srbije.

Odluku da nagrada na Interacionalnom konkursu za Haiku godine pripadne Dejanu Bogojeviću doneo je međunarodni žiri u sastavu: Vandana Parashar (Indija), Jože Štucin (Slovenija), Aleksandar Prokopiev (Makedonija), Zoran Raonić (Crna Gora) i Miljurko Vukadinović (Srbija).

Dejan Bogojević, pored haiku poezije uspešno se bavi i savremenom poezijom, prozom, esejom, dramom, književnom i likovnom kritikom, vizuelnim izražavanjem (slikarstvo, strip, mejl art, fotografija, performans…). Haiku mu je prevođen na 25 jezika, a dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada.

Prvonagrađen haiku Dejana Bogojevića na Međunarodnom konkursu “Haiku sveta”:

Igra senki –
Crni konji u galopu
Sustižu vetar

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.