“Najbolje organizovan Kongres SPS-a do sada!”

Na 10. jubilarnom Kongresu Socijalističke partije Srbije, održanom juče u beogradskom Sava Centru, za lidera partije izabran je Ivica Dačić, koji je bio i jedini kandidat, a glasalo se i za članove Glavnog odbora SPS-a. Više od 2.700 delegata, među kojima je bilo 45 delagata iz redova valjevskih socijalista, poverilio je Dačiću četvrti madat predsedavanja partijom.

Za članove Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije iz Valjeva izabrani su Đorđe Milićević, Đorđe Milanović, Dragan Jeremić, Ana Đukić i Nikola Todorović, dok je od valjevskih socijalista za člana Nadzornog odbora SPS-a izabran Milorad Ilić.

Jubilarni 10. Kongres Socijalističke partije Srbije

„Ovo je do sada najbolje organizovan Kongres, koji nama svima šalje poruku da moramo još jače i požrtvovanije da delujemo u svojim sredinama, što se podjednako odnosi i na partijski rad i na funkcije koje obavljamo čineći deo rukovodećeg tima u Valjevu. Samo na taj način može se ići napred i doći do boljitka. Ovaj jubilarni kongres pokazao je svu snagu Socijalističke partije Srbije, ali i potencijal koji mi, kao državotvorna partija posedujemo“, kaže Đorđe Milanović, zamenik predsednika GrO SPS Valjevo i novi član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Valjevski socijalisti na 10. Kongresu SPS-a

„Poseban utisak na sve prisutne ostavila je video poruka Đorđa Milićevića, potpredsednika Skupštine Srbije i predsednika GrO SPS Valjevo, koji se oporavlja posle teške saobraćajne nesreće. Podrška koju je u svom obraćanju dao lideru socijalista Ivici Dačiću i novom putu kojim korača SPS ispraćena je burnim ovacijama i aplauzima. Takođe, samo prisustvo Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kao i saradnja koju dvojica državnika imaju sa našom partijom, šalje jasnu poruku na jedinstvo i zajedničko delovanje zarad ostvarenja srpskih interesa. Jer, kao što je predsednik Ivica Dačić i rekao u svom obraćanju, nama je u ovom trenutku možda i veći nacionalni interes Republika Srpska od Kosova. Na mene lično, poseban utisak je ostavilo obraćanje predsednika Socijalističke partije Republike Srpske Petra Đokića, koji je rekao da treba da radimo na tome da budemo jedna partija – jedan SPS“, prenosi Milanović utiske sa 10. Kongresa Socijalističke partije Srbije.

Valjevski socijalisti na 10. Kongresu SPS-a

Prihvatajući kandidaturu za predsednika SPS-a Ivica Dačić prisutnima se obratio rečima: „Nemojte da me birate zbog mojih ambicija, nego ako sam koristan partiji. Ali, ako me birate, onda morate i da me slušate“. Prema Dačićevim rečima, socijalisti su najstariji politički brend u Srbiji i da ne postoji snaga u narodu sa dubljim korenima. „Niko u Srbiji nema takvo nasleđe, niti tako stručne i posvećene ljude za svaki zadatak i posao. Najveći problem jesu mangupi u našim redovima. To moramo da eliminišemo da bi partija bila bolja. Moramo da učinimo sve da se što bolje predstavimo građanima”, naglasio je između ostalog Dačić.

Valjevski socijalisti na 10. Kongresu SPS-a

U svom obraćanju u video poruci Đorđe Milićević istakao je žal što nije u mogućnosti da prisustvuje Kongresu u čijoj je organizaciji aktivno učestvovao. On se zahvalio svima na ogromnoj podršci koja je u veoma teškim trenucima posle saobraćajne nesreće upućena njemu i njegovoj porodici. „Socijalistička partija mora i treba da nastavi da ide putem modernizacije, promena i reformi koji je trasirao naš predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić“, istakao je Đorđe Milićević u video poruci, obučen u crvenu majcu držeći crveni listić sa natpisom „ZA“.

Pored Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsednika Socijalističke partije Republike Srpske Petra Đokića, na jubilarnom 10. Kongresu govorili su i lideri koalicionih partnera SPS-a Dragan Marković Palma ispred Jedinstvene Srbije i Ištvan Pastora predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara, kao i premijer Grčke Aleksis Cipras i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Valjevski socijalisti na 10. Kongresu SPS-a

Predsednik FK Crvena Zvezda Svetozar Mijailović,  glumci Jelica Sretenović i Marko Stojanović, kao i kapiten rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić novi su članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, pored bivših i sadašnjih funkcionera stranke, kao i nekadašnjih i aktuelnih ministara i državnih funkcionera iz redova SPS-a.

 

Press služba GrO SPS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.