Napala nožem taksistu!

Proteklog vikenda dogodio se napad nožem na vozača Gradskog taxija. Naime, taksistu S. Đ. (63) napala je klijentkinja nožem, pokušala da ga iseče, udarivši ga pritom, kako tvrdi, dva puta rukohvatom noža u glavu i slepočnicu i isparala haubu automobila. Sve to zbog 850 dinara, koje nije imala u celosti da plati taksisiti za uslugu kupovine i isporuke 3 kutije cigareta na kućnu adresu.

“U noći između subote i nedelje obavljao sam posao u svojoj redovnoj smeni kada sam u 01:31 čas dobio poziv od dežurnog dispečera da kupim 3 kutije cigareta i da ih isporučim na lokaciju Lajkovačke ulice u Donjoj Grabovici. Stigao sam na određenu lokaciju i stranka je izašla iz kuće da preuzme isporuku. Dala mi jedan deo novca koji je bio zgužvan i kada sam ga prebrojao falio je veći deo sume do 850 dinara, koliko je iznosio račun njene taxi usluge.  Rekla mi je da ide do kuće da donese ostatak novca. Pošto sam čekao više od 20 minuta i nje nije bilo, otišao sam na vrata, pokucao tri puta, da bi se četvrti put ona javila i pitala koga i šta tražim. Rekao sam da treba da mi da ostatak novca za robu i isporuku taksijem. Ona je otvorila vrata i zamahnula više puta nožem ka mom licu. Brzo sam se okrenuo i uputio ka vozilu da obavestim centar, i da upalim auto i napustim lokaciju. Nisam primetio da ona otvara suvozačeva vrata, utrčava u kola i oe nožem zamahuje ka meni. Uspeo sam da odreagujem, uhvatio sam joj ruku i iskrivio da ispadne nož i gurnuo je da izleti iz auta. U međuvremenu se pojavljuje njen momak koji pokušava da smiri sitaciju nagovarajući me ne nastavljam dalje bilo kakve radnje i da će on platiti kada bude imao novca. Ona koristi priliku i prolazi sa druge strane i ponovo nožem gađa mene u lice spretno i brzo sam uhvatio njenu ruku i nož, da bi je na posletku njen dečko odmakao od mene. Posle toga, ona je prošla sa druge strane i počela nožem da para vozilo. Upalio sam auto i krenuo”, prepričava nam događaj vozač Gradskog taxija koji se našao u opasnoj situaciji.

On kaže da je policija policija bila obaveštena i na putu ka mestu incidenta. Susreo se sa policijskom patrolom koja je napravila zapsinik o svemu šta se dogodilo te noći.

“Policija ih je oboje privela u stanicu, a meni su rekli da idem kod dežurnog inspektora da dam izjavu i da idem u Urgentni centar da detaljan pregled, što sam i učionio”, pojašnjava napadnuti S. Đ.

U razgovoru sa momcima koji vode posao u Gradskom taxiju saznali smo da je drugi vozač istog taxi udruženja par dana pre ovog nemilog događaja sa istim strankama takođe imao problema, jer “nisu hteli da mu plate vožnju”. Njih trojica skreću pažnju na to da taksistima dodatni problem predstavlja što tokom cele smene moraju biti vezani sigurnosnim pojasom a, kako kažu, u toj poziciji teško mogu da se brane u ovakvim situacijama.

Inače, ovo je drugi napad na vozače Gradskog taxija za godinu dana. Prošlog decembra meseca, vozač Gradskog S.T. (24) napadnut je nožem tokom vožnje na putu ka Brankovini i isečen po vratu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.