Narodna stranka prikuplja potpise građana u okviru akcije “Narod protiv Rio Tinta”

Narodna stranka najavila je podnošenje krivične prijave protiv predsednice Vlade Ane Brnabić, potpredsednice Vlade i ministarke za rudarstvo i energetiku Zorane Mihajlović, kao i ministarke za ekologiju Irene Vujović zbog osnovane sumnje da su počinile više krivičnih dela, među kojima su zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zagađenje životne sredine, oštećenje životne sredine, povreda prava na informisanje o stanju životne sredine, udruživanje radi vršenja krivičnih dela. U saopštenju za javnost, ova partija ističe da je u okviru akcije “Narod protiv Rio Tinta” organizovala prikupljanje potpisa građana, kako u prostorijama Narodne stranke, tako i na punktovima širom Srbije, ali i da će građani moći da podrže akciju i na društvenim mrežama.

“Zbog velike zainteresovanosti javnosti za ovu temu, kao i želje građana da se svojim potpisom pridruže ovoj akciji, Narodna stranka je širom Srbije otvorila punktove na kojima će građani, koji žele, to moći i da učine. Zainteresovani građani Valjeva svoj potpis mogu dati svakog radnog dana od 15 do 18 časova u prostorijama Narodne stranke Valjevo u Ulici Mirka Obradovića 11. Vikendom ćemo, ako vremenski uslovi dozvole, organizovati štand Narodne stranke na gradskim trgovima, gde će zainteresovani takođe moći da daju svoj potpis. Akciji, koju smo nazvali “Narod protiv Rio Tinta”, građani će moći da se pridruže i “onlajn” na Fejsbuk stranici “Narodna stranka Valjevo”, kao i na Instagramu i Twiter nalogu”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo.

“Svojim potpisom doprinosite da sačuvamo svoja vekovna ognjišta, da na legalan način stanemo na put kriminalnim radnjama vlasti, i pomažete da nam Srbija ostane zdrava, da iza sebe ostavimo zdravo potomstvo koje će živeti uz čist vazduh, čiste reke i nezagađeno zemljište”, poručeno je građanima.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.