Narodna stranka: Vidovdanska čestitka

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo čestita građanima današnji praznik Vidovdan. Čestitku prenosimo u celosti:

“U inflaciji raznih praznika u Srbiji često se zaboravlja na ovaj, najznačajniji i najveći praznik koji je sudbonosno vezan za našu istoriju, državnost, tradiciju i kulturu. Ako sagledamo sve događaje u istoriji naše zemlje koji su se dogodili na Vidovdan, dakle ne samo onaj najznačajniji na koji uvek prvo pomislimo – Bitku na Kosovu 1389., jasno je zašto ga nazivamo – najsudbonosnijim u istoriji Srbije.

Iz nekog razloga, delom s namerom, delom nenamerno, Vidovdan kao praznik je potisnut u stranu, a mnogi drugi daleko manje bitni se forsiraju, praznuju i čestitaju.

Nekada, veliki Vidovdanski narodni sabori su bili deo naše tradicije i dan za koji smo se posebno pripremali nedeljama pre. Danas je to sinonim za nekakav politički skup iz 1992. godine.

28.06 je datum koji je duboko urezan u kolektivnu svest srpskog naroda i svakako da nijedan datum u istoriji Srbije nije ostavio toliko veliki i trajan ožiljak na srcu i u mozgu svakog Srbina. Ožiljak koji je ujedno i bol i ponos, sećanje na stradanje i sećanje na hrabrost! Danas odajemo počast mnogim herojima koji su rekli – NE – Ne damo svoj rod, svoje potomke i svoju zemlju, uzmite naše glave!

Sa željom da svi mi na Vidovdan vidimo, progledamo, i zapitamo se da li smo opravdali i sačuvali sve ono za šta su drugi pre nas žrtvovali svoje živote, i da nam vid bude usmeren na sliku neke mnogo uredjenije i bolje zemlje, zemlje zadovoljnih I nepodeljenih ljudi, Gradski odbor Narodne stranke čestita svim građankama I građanima Valjeva i Srbije današnji praznik!”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.