Naša zlatna Maša

Na upravo završenom Prvenstvu Srbije, koje je održano u bazenima SRC “Dubočica” u Leskovcu, mlada valjevska plivačica Maša Cvetković osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara slobodnim stilom za pionire sa ostvarenim vremenom 2:31:34. To je najbolje vreme isplivano ove godine u ovoj disciplini i naša Maša ponela je titulu prvakinje Srbije.

Maša, koja je učenica OŠ “Andra Savčić”, donela je ovoga puta u Valjevo i srebrno odličje u disciplini 400 metara slobodno, kao i srebrnu medalju u štafeti 4×50 metara mešovito.

U disciplini 400 metara slobodnim stilom ova talentovana devojčica je postala vice šampionka Srbije sa isplivanim svojim ličnim rekordom 5:14:17 i ostvarena 426 FINA boda, što joj je u konačnom plasmanu obezbedilo drugo mesto.

Maša kaže da joj je posebno drago što joj je zlatnu medalju predao baš njen bivši trener Bane Kovačević, koji je u Leskovcu bio komesar prvenstva.

Takmičenje je održano u organizaciji Plivačkog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu.

Maša je tri godine bila članica Plivačkog kluba “Valis” iz Valjeva pod nadzorom trenira Branislava Kovačevića, a od aprila ove godine je članica Plivačkog kluba “La Kolubara”  iz Lazarevca.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.