NAŠE DIVČIBARE

Nakon Likovne kolonije,, Divčibare 2017’’ koja je održana od 15. do 19. jula u hotelu Heba na Divčibarama, u okviru drugog DI FEST-a, u nedelju 30. jula realizovan je I zabavno – rekreativni program pod nazivom ,,Naše Divčibare’’.

Bogat celodnevni program počeo je u Hotelu Pepa panel diskusijom o razvoju Divčibara, na kome su članovi Radne grupe ,,Za Divčibare’’ informisali prisutne o realizovanim aktivnostima u proteklom periodu i planovima za dalji razvoj Divčibara do kraja godine.

Rekreativne aktivnosti obuhvatale su časove joge, koje je držala instruktorka Larisa, poznato tv lice iz Vojne akademije – Baja Bange Namkose. Članovi rvačkog kluba ,,Mladost’’ Karate kluba ,,014’’ i Atletskog kluba ,,Arena 014’’ iz Valjeva, vežbali su, ali i demonstrirali borbe.

Na početku zabavnog programa, gradonačenik grada Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović, pozdravio je sve prisutne i poželeo im lep boravak na Divčibarama.

U prelepom ambijentu Divčibara, događala se umetnost u pokretu. Pionirski i juniorski igrački ansambli, uz pratnju narodnog orkestra KUD-a ,,Abrašević’’ iz Valjeva, predstavili su svoje igračko umeće. Nastupile su balerine ,,Studija M’’ i predškolska grupa Predškolske ustanove ,,Leptirić’’ iz Lajkovca. Na kraju ovog dela programa, deca glumci iz predškolske i starije grupe Kreativne radionice „Pinokio’’ iz Valjeva, obradovala su prisutne pozorišnom predstavom „Snežana i 7 patuljaka‘’.

Dečji program završen je karnevalskom šetnjom svih učesnika, koju je predvodila grupa ,,Kraljevski karneval’’ iz Banje Koviljače uz pomoć maskote Pinokija.

Za to vreme, na glavnoj pozornici održan je nesvakidašnji performans promocije šest knjiga Usrefa Osmanovića.

Na zalasku dana, grupa ,,Kraljevski karneval’’ animirala je decu sa par koreografija u kojima su učestvovali i posetioci programa, a scenom je ponovo dominirala kombinacija tradicionalonog, u nastupu KUD-a ,,Abrašević’’ i modernog, u nastupu balerina ‘’Studija M’’ .

Lepa i uspela manifestacija koja, nadamo se, najavljuje lepše dane i sadržajnije programe na našim Divčibarama.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.