Nastavak izgradnje hidrosistema “Stubo-Rovni”

Javno preduzeće “Kolubara” i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača potpisali ugovore sa izabranim projektantskim kućama za izradu projektno tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje Regionalnog višenamenskog hidrosistema “Stubo-Rovni”, navodi se u saopštenju koje je JP “Kolubara” poslala medijima.

Prethodno raspisani tender za izbor projektanta bio je podeljen u 3 partije. Za partiju jedan, koja se tiče izrade projektne dokumentacije za postrojenje za prečišćavanje vode za piće “Pećina”, kako piše u saopštenju, ugovor je potpisan sa preduzećem za projektovanje, inženjering i konsalting “IWA consalt” d.o.o. Beograd, na iznos od 11.040.000 dinara, a rok za izradu projektne dokumentacije je 6 meseci. Izrada projektne dokumentacije magistralnih cevovoda čiste vode za deonice od rezervoara “Oštrikovac” do opština Ub, Lajkovac i Lazarevac koštaće 22.680.000 dinara. Ugovor za tu partiju dva potpisalo je preduzeće “EVP” d.o.o. Beograd,a rok za izradu projektne dokumentacije je 5 meseci. Što se tiče izrade projektne dokumentacije magistralnog cevovoda čiste vode za deonicu od Mionice do Ljiga, kao treće partije tenderra, ugovor je potpisan sa preduzećem “IWA consalt” d.o.o. Beograd na iznos od 14.400.000 dinara sa rokom za izradu projektne dokumentacije od godinu dana.

JP “Kolubara” ističe da je ovo još jedan važan korak u cilju završetka regionalnog višenamenskog hidrosistema “Stubo-Rovni”, koji se gradi već 29 godina. Izradom ove projektno-tehičke dokumentacije, koja će sadržati i građevinske dozvole, stvaraju se uslovi za obezbeđivanje izvora finansiranja, kako bi se što pre započelo sa radovima na izgradnji ovih projekata.

Vlada Republike Srbije, Grad Valjevo i Javno preduzeće “Kolubara” posvećeni su što skorijem završetku regionalnog višenamenskog hidro-sistema “Stubo-Rovni” i otvaranju mogućnosti da se kvalitetnom vodom za piće snabde skoro 250.000 stanovnika u 6 opština Kolubarskog okruga, navodi se na kraju saopštenja.

 

Redakcija Valjevska posla

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.