„Ne smemo zaboraviti žrtve Drugog svetskog rata“, poručeno u Valjevu, povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom

U spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 9. maj – Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Na spomen obeležje palim borcima u borbi protiv fašizma, cveće su položili pripadnici Garnizona Valjevo, SUBNOR-a, Kolubarskog okruga i grada Valjeva. Delegaciju grada Valjeva su činili član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i odbornik Miloš Kovačević.

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Komandant 2. Centra za obuku Vojske Srbije i Garnizona Valjevo pukovnik Zoran Smiljanić je rekao da se tradicionalno polaže cveće na spomen obeležje na Petom puku, u znak sećanja na žrtve iz Drugog svetskog rata.

„Treba da nastojimo da naša pokolenja ne zaborave revoluciju i oslobođenje od nemačke okupatorske vlasti u u Drugom svetskom ratu i velike žrtve koje je podneo narod Jugoslavije. Većina žrtava je bila sa prostora Srbije i te žrtve koje smo dali u Drugom svetskom ratu, ne smemo zaboraviti i moramo ovaj dan obeležavati kao Dan pobede i prenositi na mlađa pokolenja“, rekao je pukovnik Smiljanić.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.