Nedelja otvorenih podataka od 21. do 25. marta u pet gradova

Kancelarija za IT i eUpravu objavila je u petak da će od 21. do 25. marta, povodom Međunarodnog dana otvorenih podataka, po treći put organizovati „Nedelja otvorenih podataka“ u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Cilj akcije je da se skrene pažnju na značaj i potencijal otvorenih podataka, a obuhvatiće sedam događaja u pet gradova Srbije – Beograd, Pančevo, Кragujevac, Valjevo i Lazarevac, nevedeno je u saopštenju.

U Valjevu će od 22. do 25. marta lokalni odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija održati seminar „Istraživanje i mašinsko učenje iz slobodnih podataka“, namenjen kako srednjoškolcima i studentima, tako i nastavnicima, profesorima, privrednicima i drugim zainteresovanim građanima.

Učešće u programima „Nedelje otvorenih podataka“ je besplatno, a detaljnije informacije o svim događajima, kao i o načinima na koje se može uključiti može se naći na veb-stranici Akademije strukovnih studija Zapadni Balkan www.vipos.edu.rs..

Nedelja otvorenih podataka organizuje se u okviru projekta „Otvoreni podaci za održivi razvoj“, koji sprovode Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i UNDP u Srbiji, uz podršku Vlade Velike Britanije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.