Najnovije vesti

Nema značajnijeg povećanja broja pregleda i pozitivnih na COVID-19 kod valjevskih mališana i školske dece

Prema podacima Dom zdravlja Valjevo, poslednjih sedam dana prosečno se u COVID ambulanti u Novom naselju obavi 300 pregleda odraslog stanovništva, uključujući i kontrole. Taj broj ima tendenciju rasta. Kada je reč o valjevskim mališanima i školskoj populaciji, nema značajnijeg povećanja broja pregleda i pozitivnih slučajeva na COVID-19.

Prema odluci Dom zdravlja, od danas će se pregledi dece i školske omladine sa povišenom temperaturom i simptomima respiratorne infekcije sumnjive na COVID-19 obavljati u ambulanti na Petom puku.

“Razlog za takvu odluku je sve veći broja pregleda odraslih pacijenata u COVID ambulanti u Novom naselju i potreba za više lekara opšte medicine, kao i da se u takvoj situaciji deca pregledaju na izdvojenom mestu”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Valjevo.

Radno vreme ambulante na Petom puku je do 8 do 20 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.