Nove nagrade za članove Foto kluba Valjevo

Članovi Foto kluba Valjevo započeli su april veoma uspešno, osvojivši nagrade i pohvale na Prvoj međunarodnoj izložbi fotografija “OplenMeni 2024” u Topoli i na 10. Međunarodnom salonu fotografije “Pannonia Reflections 2024” u Lendavi u Sloveniji.

Oplenmeni 2024 Topola -Otvaranje izlozbe -Foto Goran Jordanski (2)

Sa otvaranja izložbe “OplenMeni 2024” u Topoli Foto: Goran Jordanski

U Umetničkoj galeriji u Topoli nedavno je otvorena Prva međunarodna izložba fotografija “OplenMeni 2024”, na kojoj je majstor umetničke fotografije Milan Marković osvojio Prvu nagradu na temu “Topola u fokusu” i Drugu nagradu na slobodnoj temi, dok je majstor umetničke fotografije Miroslav Jeremić osvojio Treću nagradu takođe u kategoriji “Topola u fokusu”.

Pored dvojice nagrađenih valjevski majstora umetničke fotografije, na izložbi u Topoli učestvovali su i drugi članovi Foto kluba Valjevo: Mirjana Jovanović, koja je dobila Pohvalu za fotografiju u kategoriji slobodne teme, Aleksandar Jovanović i Vesna Šikić.

Izložbu “OplenMeni” zajedno su organizovali Turistička organizacija “Oplenac” iz Topole i Foto klub “Objektiv” iz Kragujevca. U septembru prošle godine bio je organizovan i foto izlet u Topoli i okolini, kako bi fotografi mogli da snimaju na temu “Topola u fokusu”.

Oplenmeni 2024 Topola -Otvaranje izlozbe -Foto Goran Jordanski (1)

Milan Marković, MFFSS, EFIAP (skroz desno) na otvranju izložbe “OplenMeni 2024” u Topoli / Foto: Goran Jordanski

Na 10. Međunarodnom salonu fotografije “Pannonia Reflections 2024”, koji je nedavno otvoren u reprezentativnom prostoru u Galeriji-Muzeju dvorca u Lendavi, u Sloveniji, majstor umetničke fotografije Milan Marković (MFFSS, EFIAP) osvojio je dve nagrade i jednu pohvalu.

Organizator salona “Pannonia Reflections 2024” je fotografsko društvo “Panonia” iz Lendave, u saradnji sa Setskom federacijom FIAP i Foto savezom Amerike.

Za Salon je pristiglo 6.871 fotografija od 411 autora iz 57 zemalja.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.