Novi kamion za odvoženje smeća stigao u Mionicu

Opština Mionica dobila je novi kamion za odvoženje smeća od Ministarstva zaštite životne sredine, koji će koristiti Javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“. Kamion vredan 24 miliona dinara moći će da sakupi 16 kubika otpada čime će se poboljšati kvalitet usluge odvoženja smeća. Primopredaji je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

20230926_1158544

– Nastavljamo sa ulaganjima u komunalnu delatnost. Zahvaljujem se Ministarstvu zaštite životne sredine na velikoj podršci u rešavanju komunalnih problema. A izgradnjom regionalne deponije u Kaleniću rešavamo višedecenijski problem upravaljanja otpadom na teriotoriji cele opštine. Svaka oblast nam je podjednako važna, istovremeno radimo i vodovod i kanalizaciju – rekao je Janković.

Iz Javnog komunalnog preduzeće naglašavaju da će ovo vozilo poboljšati komunalne usluge, kao i da su prošle godine nabavali kamion smećar koji sakuplja 22 kubika otpada, te su u velikoj meri unapredili vozni park.

A zahvaljujući donaciji Ministarstva životne sredine u narednom periodu biće postavljeno još 120 kanti i 23 kontejnera.

U Mionici i Banji Vrujci u toku su radovi na izgradnji 20 kilometra kanalizacione mreže, a uskoro počinje i izgradnja dva prečistača otpadnih voda. Za realizaciju ovog projekta Vlada Republike Srbije izdvojila je 1,2 milijarde dinara, što predstavlja istorijsku investiciju za Mionicu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.