Novi Mašini rekordi!

Na nedavno održanom  zimskom prvenstvu Srbije u Zrenjaninu  za juniore Maša Cvetković oborila je državni rekord u disciplini 1500 m slobodnim stilom u 25-metarskom bazenu za devojčice do 11 godina, isplivavši tu deonicu  za 19:52:50, što je za skoro dva minuta bolje od dosadašnjeg državnog rekorda koji je postavila Mila Jovanov Mila još 2006. godine.

Maša Cvetković u sredini

Da podsetimo, Maša je u maju mesecu postavila novi državni rekord na 1500 m ali u velikim bazenima (50- metarskim) i tako postala apsolutni rekorder Srbije na 1500m slobodim stilom za devojčice do 11 godina.

Ona je ujedno i najmlađa rekorderka u toj kategoriji, jer Maša 11 godina puni krajem decembra, a od januara 2019. godine će se takmičiti u konkurenciji do 12 godina.

To nije jedini uspeh koji je Maša postigla ovog decembra. Naime, na Državnom školskom prvenstvu u plivanju osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju za svoju školu u disciplini 50 m kraul sa vremenom 31:56.

Učestvovala je i  na prestižnom takmićenju u Varaždinu, gde je održan Grand prix Hrvatske, odakle se vratila okićena sa tri medalje, dve srebrne u disciplinima 100m i 200 m leđnim stilom i jednom zlatnom medaljom u disciplini 400 metara slobodnim stilom, koje je isplivala za 5:00:02. Ovaj rezultat doneo joj je 477 Fina boda, tako da Maša ovu godinu završava kao najbolja plivaćica u Srbiji do 11 godina, ispred Marije Pešić iz leskovačke Dubočice, koja ima 5 bodova manje od naše Maše.

Maša Cvetković učenica je 5. razreda Osnovne škole “Andra Savčić” i pored velikih napora i obaveza, svakodnevnih treninga u bazenu u Velikim Crljenima, ona postize odličan uspeh.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.